Jednoduché

Vyberte si z 920 receptů

16 října., 2025
Předkrmy a lehká jídla

Česnekové tyčinky

Máme pro vás recept na výborné domácí česnekové tyčinky, které si nejvíce vychutnáte s kvalitním olivovým olejem! Budeme na ně potřebovat: 150 g polohrubé mouky, 150 g hladké mouky, 1 lžičku cukru krupice, 1 lžičku soli, 20 g droždí, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 100 ml mléka, 100 ml teplé vody, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, hrubozrnnou sůl a vajíčko na potření.
Číst dále »

Lilková kaše

Nevšední, přitom dokonale jednoduchá – lilková kaše, která promění obyčejný oběd v gurmánský zážitek. 2 větší lilky (baklažány), 2 lžíce másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 4 rajčata, sůl, kmín, drcený mletý pepř, 1/2 kelímku zakysané smetany
Číst dále »

Karbanátky z červené řepy

Křupavé na povrchu, jemné uvnitř – tyto karbanátky z červené řepy s ovesnými vločkami posunou řepu do hlavní role.
Číst dále »
13 října., 2025
Nápoje teplé

Jablečný grog

600 ml jablečného moštu, 1 jablko, skořice (celá nebo mletá), 1 hvězdička badyánu, 3 tobolky kardamomu, 3 velké panáky tuzemáku (doporučujeme náš tuzemák Marshall), 1/2 citronu, třtinový cukr či med (v množství podle chuti)
Číst dále »
13 října., 2025
Těstoviny

Těstoviny se slaninou a kapustou

Když se slanina setká s křehkou kapustou a těstoviny to všechno skamarádí, vznikne jídlo, které voní pohodou.
Číst dále »
10 října., 2025
Nápoje teplé

Nealko svařák z jablečného moštu

Proměňte chladné chvíle v hřejivý zážitek – nealko svařák z jablečného moštu voní jako podzim v hrnku! 1 litr jablečného moštu, 2 vanilkové cukry, kousky celé skořice, několik kousků badyánu (hvězdicového koření), asi 10 celých hřebíčků, zhruba 6 jablek
Číst dále »
10 října., 2025
Přílohy

Květáková kaše

Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Spolu s oloupanými stroužky česneku dáme vařit do osolené vroucí vody. Vaříme doměkka po dobu zhruba 15 minut a poté veškerou vodu slijeme. Do hrnce přilijeme teplou smetanu a rozmixujeme tyčovým ručním mixerem dohladka. Dochutíme solí, mletým pepřem a troškou strouhaného muškátového oříšku. Květákovou kaši před servírováním posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme ke stejným jídlům jako bramborovou kaši.
Číst dále »

Falešná dršťková polévka z kotrče

400 g kotrče kadeřavého, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce sladké mleté papriky, špetka pálivé papriky, asi 1 l vody nebo vývaru, kousek másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, majoránka, nať z jarní cibulky na ozdobu
Číst dále »
10 října., 2025
Zeleninová jídla

Dýňové placičky

Oranžový zázrak na talíři – dýňové placičky, které vykouzlí pravý gurmánský zážitek. 1 menší dýně, 2 mrkve, svazek jarní cibulky, trošku olivového oleje, cca 350 g vařené rýže, 150 g tvrdého sýra, 3 vejce, strouhanka, sůl, mletý pepř, olej na smažení
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky