Zmrzliny a nanuky

Vyberte si z 29 receptů

Červenec 15., 2020
Zmrzliny a nanuky

Domácí borůvkové nanuky

250 ml acodofilního mléka, 5 lžic medu, 150 g borůvek, 150 ml smetany ke šlehání
Číst dále »
0 komentářů

Dezert Banana split (banán se zmrzlinou)

1 banán, 3 kopečky zmrzliny (vanilkové, čokoládové…), čokoládová poleva, šlehačka (podle chuti), oříšky (popř. drobné ovoce) na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 17., 2017
Zmrzliny a nanuky

Domácí ovocné nanuky

ovoce dle chuti (jahody, maliny, ostružiny, apod.), moučkový cukr, měkký tvaroh
Číst dále »
0 komentářů
Červen 20., 2017
Zmrzliny a nanuky

Skořicová zmrzlina s fíky

Vyrobte si doma skvělou skořicovou zmrzlinu. Budete potřebovat pouze: 250 g měkkého tvarohu, 1 kelímek zakysané smetany, 50 g moučkového cukru, 2 ks vanilkového cukru, 8 fíků, 1 lžíce mleté skořice
Číst dále »
0 komentářů
Červen 20., 2017
Zmrzliny a nanuky

Jahodová zmrzlina

Sezóna jahod je v plném proudu! Pokud jich máte také plnou ledničku, vyzkoušejte naši skvělou domácí jahodovou zmrzlinu!
Číst dále »
0 komentářů
Červen 19., 2017
Zmrzliny a nanuky

Domácí nanuky z kiwi

Znáte něco lepšího než se v těchto horkých dnech osvěžit studeným nanukem? Pokud jste ještě nikdy nezkoušeli domácí nanuky z kiwi, pusťte se do nich. Stačí vám pouze 2 suroviny!
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 25., 2016
Zmrzliny a nanuky

Pomerančový sorbet

V hrnci svaříme vodu s krystalovým nebo třtinovým cukrem a nasekanými lístky čerstvé máty. Po rozpuštění cukru sejmeme z ohně a dáme na chvíli vychladit do mrazáku. Vymačkanou šťávu z pomerančů mezitím smícháme s pomerančovou kůrou a poté vlijeme do vychlazené cukrové směsi. Celou směs přelijeme do plastové nádoby a vložíme do mrazáku. Průběžně (zhruba každou hodinu) promícháváme vidličkou, aby se nevytvořily velké ledové krystalky. Celkově necháme zhruba 6 hodin mrazit. Podáváme buď bez alkoholu – jako zmrzlinu v miskách nebo jako osvěžující koktejl zastříknutý sektem či vychlazenou vodkou ve vysokých sklenicích. Poznámka: Sorbet je zmrzlý dezert vyrobený z oslazené vody ochucené ovocným džusem, doplněný zpravidla vínem a/nebo tvrdým alkoholem. Název sorbet pochází s latinského slova “sorbere”, které znamená jíst a pít současně. Oproti zmrzlině sorbet neobsahuje mléko či mléčné výrobky, což z něj dělá vlastně nízkotučnou variantu zmrzliny.
Číst dále »
0 komentářů
Červen 1., 2016
Zmrzliny a nanuky

Přesnídávkové nanuky

Přesnídávku nandáme do formiček (tvořítek) na nanuky, zapíchneme do nich dřívko a dáme zmrznout do mrazničky. Zmražené nanuky můžeme kvůli snadnějšímu vyndání z formičky nejprve přelít teplou vodou. Ihned podáváme. Poznámka: Přesnídávka může být i naše domácí (recept na ni naleznete ZDE)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky