Stévie je sladidlo izolované z přírodního zdroje (z rostliny – stévie sladké). Její výhodou je, že nezvyšuje hladinu krevního cukru (ocení diabetici) a má nízkou energetickou hodnotu. Na zdravý domácí nanuk budeme potřebovat: 2 banány , 200 g bílého smetanového jogurtu , vanilkový cukr (může být i sypká stévie) , 2 lžíce drcených mandlí .
Přesnídávku nandáme do formiček (tvořítek) na nanuky, zapíchneme do nich dřívko a dáme zmrznout do mrazničky. Zmražené nanuky můžeme kvůli snadnějšímu vyndání z formičky nejprve přelít teplou vodou. Ihned podáváme. Poznámka: Přesnídávka může být i naše domácí (recept na ni naleznete ZDE)
80 ml smetany ke šlehání (33 % tuku), 100 g čokolády na vaření (doporučujeme vyzkoušet naši značku Sladká tečka), 4 banány a podle chuti nasekané ořechy, kokosová moučka, cukrové ozdoby apod.