Zavařování a nakládání

Vyberte si z 53 receptů

Domácí kvašená zelenina

1 kg zelí (bílého nebo červeného), 6 mrkví, 4 cibule, 2 lžíce soli a 1 lžíce kmínu.
Číst dále »

Naložené sýry

1/2 litru olivového oleje, trochu červené papriky, zelené bylinky (např. pažitka), 1 lžíce celého pepře, 3 stroužky česneku, 600 g sýrů podle chuti (romadúr, balkánský sýr, korbáčik, parenicu, hermelín…), 2 feferonky
Číst dále »

Domácí nakládané zelí

3 hlávky zelí, sůl, kmín a dle chuti: jablka, křen, řepa, mrkev
Číst dále »

Švestková povidla z trouby

2 kg švestek, 2 lžíce octa, 500 g krupicového cukru, 1 lžička mleté skořice, 3 roztlučené hřebíčky, 8 lžic tuzemáku (vyzkoušejte náš tuzemák Mashall)
Číst dále »

Pikantní utopenci

8 špekáčků, 8 lžiček dijonské hořčice, 8 kyselých okurek, 8 malých naložených chilli papriček, 4 stroužky česneku, 4 cibule (žlutá i červená), 2 čerstvé papriky (žlutá i červená), 1 litr vody, 1/2 litru octa, 2 dl černého piva, 1 lžička soli, 2 lžíce cukru, 5 bobkových listů, 1 lžičku celého nového koření, 1 lžičku celého černého pepře a 1 lžičku hořčičného semínka.
Číst dále »

Mrkvový džem s tuzemákem

1 kg mrkve, 6 citronu (na šťávu), 750 g krystalového cukru, 1 dl tuzemáku
Číst dále »

Dýňová marmeláda

1,5 kg žluté dýně, 1 kg želírovacího cukru, 1 lžička kyseliny citronové, 1 pravý vanilkový lusk, 1 l vody
Číst dále »

Lipový med

1/2 kg čerstvých lipových květů, 4 litry vody, 4 lžičky kyseliny citronové, 2 a 1/2 kg cukru
Číst dále »

Marinované artyčoky

Marinované artyčoky jsou výborné především jako příloha ke steakům či rybám.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky