Recepty veškeré

Vyberte si z 1211 receptů

14 května., 2025
Drůbež

Indické Biryani (kuřecí maso s rýží)

Biryani – to je směs rýže a masa ochucená voňavým kořením. Kuřecí maso se navíc předem nakládá a je tedy v pokrmu úžasně šťavnaté. Kdo nikdy neměl, musí tuto dobrotu vyzkoušet! Připravíme si: Na marinování: 700 g kuřecího masa (stehenní řízky nebo stehna), 150 g bílého jogurtu, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce oleje, 1 lžičku mleté červené papriky, 1 chilli papričku (nemusí být), 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku koření garam masala, 2 stroužky česneku, kousek zázvoru (cca 4 cm), 2 lžíce sušené smažené cibulky a trošku soli. Na rýži: 2 hrnky rýže (vyzkoušejte naši dlouhozrnnou rýži COOP Premium), 1 badyán, 5 hřebíčků, 3 tobolky kardamomu a 2 lžíce soli. Dále pak: trochu mléka, asi 10 nitek sušeného šafránu, 2 lžíce přepuštěného másla ghí a zhruba 4 lžíce sušené smažené cibulky.
Číst dále »
12 května., 2025
Sladká jídla

Rýžový pudink s jablky

90 g kulatozrnné rýže (doporučujeme naši rýži Varoma), špetka soli, 500 ml mléka, kousek skořice, 1 lžíce krystalu (do rýže), 3 jablka, 3 lžíce másla, 3 lžíce krystalu (do jablek), půl lžičky mleté skořice, 70 ml jablečné šťávy, 1 lžíce škrobu, 150 ml smetany ke šlehání, vanilka, 2 lžíce moučkového cukru, citronová kůra
Číst dále »
12 května., 2025
Předkrmy a lehká jídla

Kuskus s rajčaty

15 až 20 cherry rajčátek, 3 lžíce olivového oleje, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 450 ml zeleninvého nebo masového vývaru, 250 g kuskusu, sůl, mletý pepř, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce posekaného koriandru (popř. petrželky), 2 lžíce citronové šťávy
Číst dále »
12 května., 2025
Zeleninová jídla

Glazovaná karotka

Karotky dáme do vody (vody má být tolik, aby byly přesně zakryté) a přidáme k nim máslo, cukr a bílé víno. Přivedeme k varu a za občasného míchání necháme povařit asi 10 minut. Voda se za tu dobu odpaří a na karotkách zůstane vrstva máslového karamelu. Na závěr dochutíme solí, citronovou šťávou a posypeme nasekanými bylinkami. Glazované karotky podáváme například k pečenému masu a bramborové kaši. Poznámka: Víte, co je to glazování? Je to vlastně potírání povrchu některých potravin tekutinou, která má za účel dodat jim lesklý vzhled. Obvykle se potírá vajíčkem, mlékem nebo medem.
Číst dále »

Zapečené lilky s mozzarellou

1 středně velký lilek (baklažán), sůl, 6 větších rajčat, 4 lžíce olivového oleje, čerstvě mletý pepř, 200 g mozzarelly, čerstvá bazalka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
7 května., 2025
Nápoje studené

Ředkvičkové smoothie (nápoj)

Ředkvičky s jablkem omyjeme, odstraníme stopky a jádřinec. Společně s bílým jogurtem dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. (Pokud máme odšťavňovač, můžeme jablko místo mixování odšťavnit.) Hotový nápoj ochutíme medem a citronovou šťávu a ihned podáváme.
Číst dále »
7 května., 2025
Saláty

Ovocný salát s tuzemákem

ovoce podle chuti (banány, jablko, kiwi…), 2 lžíce tekutého medu, 2 dl tuzemáku
Číst dále »
7 května., 2025
Moučníky pečené

Čokoládové brownies s kešu ořechy

Má vaše maminka ráda čokoládu? Tak ji překvapte a ke Dni matek jí nachystejte tohle božské čokoládové brownies. Intenzivní čokoládová chuť se projeví i v malém kousku a je doplněna křupavými kešu ořechy. Připravíme si: 250 g hořké čokolády, 100 g másla, 1 lžíce kakaového prášku (vyzkoušejte COOP Premium), 3 vejce, 120 g cukru krupice, 1 lžíce vanilkového extraktu, 95 g hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1/4 lžičky soli a 1 hrnek kešu ořechů.
Číst dále »
5 května., 2025
Polévky teplé

Vločková polévka

kousek másla, 1 cibule, 1 hrnek ovesných vloček, 2 brambory, 1 l zeleninového vývaru (může být z kostky), sůl, mletý pepř, 100 g slaniny, 100 g tvrdého sýra, čerstvá bazalka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky