Recepty veškeré

Vyberte si z 1218 receptů

20 října., 2025
Polévky teplé

Zelňačka s uzeným masem

Vůně uzeného masa a kysaného zelí, která provoní celou kuchyni — tahle poctivá zelňačka vás vrátí do časů babiččiných nedělních obědů. 500 g kyselého zelí, 2 l masového nebo zeleninového vývaru, sušený bobkový list (asi 5 lístků), 5 kuliček nového koření, 2 středně velké brambory, 1 lžíce kmínu, kousek másla, 2 cibule, 150 g uzeného masa, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, zelené bylinky na ozdobu (např. pažitka, petrželka…)
Číst dále »
20 října., 2025
Nápoje teplé

Hot Toddy (horký nápoj s rumem)

200 ml horké vody, 8 cl tmavého rumu, 4 lžíce medu nebo javorového sirupu (dle chuti), 4 lžíce citronové šťávy, koření podle chuti (skořice, anýz, hřebíček), kolečko citronu a kousek skořice do každé sklenice na ozdobu
Číst dále »
16 října., 2025
Předkrmy a lehká jídla

Česnekové tyčinky

Máme pro vás recept na výborné domácí česnekové tyčinky, které si nejvíce vychutnáte s kvalitním olivovým olejem! Budeme na ně potřebovat: 150 g polohrubé mouky, 150 g hladké mouky, 1 lžičku cukru krupice, 1 lžičku soli, 20 g droždí, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 100 ml mléka, 100 ml teplé vody, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, hrubozrnnou sůl a vajíčko na potření.
Číst dále »
15 října., 2025
Moučníky pečené

Jablkový koláč vzhůru nohama

Jablka dolů, těsto nahoru? Tento koláč vzhůru nohama obrátí pravidla (a chuťové buňky) naruby. 1 kg jablek, 2 lžíce citronové šťávy, 1 vanilkový cukr, 200 g polohrubé mouky, 120 g krupicového cukru, 120 g změklého másla, 1/2 lžičky mleté skořice, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, trošku soli
Číst dále »

Poctivá bramborová polévka (bramboračka)

Když mrazivé ráno prosí o teplý talíř, tahle poctivá bramboračka z hrnce vykouzlí útulno i v duši. 2 hrnky hub (čerstvých nebo sušených – nejlepší jsou lišky, křemenáče nebo babky), 1/4 celeru, 1 petržel, 3 mrkve, 8 brambor, 3 bobkové listy, 10 kuliček celého pepře, sůl, 5 kuliček nového koření, čerstvý libeček, hladká mouka, kousek másla, 8 stroužků česneku, majoránka, mletý pepř, čerstvá petrželka nebo majoránka na ozdobu
Číst dále »
15 října., 2025
Zeleninová jídla

Zelný štrúdl

Křupavý závin plný kysaného zelí a slaniny — to je ideální spojení chuti a domácí tradice. 1 plát listového těsta, 100 g anglické slaniny, 400 g kysaného zelí, 1 cibule, 1 lžíce řepkový oleje, kmín, sůl, mletý pepř, 1 červená paprika, vejce na pomazání
Číst dále »

Lilková kaše

Nevšední, přitom dokonale jednoduchá – lilková kaše, která promění obyčejný oběd v gurmánský zážitek. 2 větší lilky (baklažány), 2 lžíce másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 4 rajčata, sůl, kmín, drcený mletý pepř, 1/2 kelímku zakysané smetany
Číst dále »

Karbanátky z červené řepy

Křupavé na povrchu, jemné uvnitř – tyto karbanátky z červené řepy s ovesnými vločkami posunou řepu do hlavní role.
Číst dále »
13 října., 2025
Těstoviny

Těstoviny se slaninou a kapustou

Když se slanina setká s křehkou kapustou a těstoviny to všechno skamarádí, vznikne jídlo, které voní pohodou.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky