Chcete si připravit osvěžující alkoholický koktejl? Tak sáhněte po něčem originálním, jako je tato skvělá sangria a jistě zabodujete! Na osvěžující jahodovo-citronovou sangrii si připravíme: asi 10 velkých jahod, 1 větší citron, pár lístků čerstvé máty, 1 láhev sladšího bílého vína, 1 hrnek bílého rumu, 3 hrnky méně sladké limonády, 1 hrnek šampaňského a led.
1 vejce, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 80 ml oleje, 200 ml jahodového kefírového mléka (vyzkoušejte naše kefírové jahodové mléko Ranko), 250 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 50 g čokolády na vaření, čerstvé jahody
V tomto období je na zahrádkách množství voňavé levandule, která nemusí sloužit pouze na okrasu nebo provonění domova. My vám dnes ukážeme, jak si z ní můžete připravit vlastní levandulovou limonádu.
Vepřový bůček naložíme den předem do směsi cukru a soli v poměru 1:1. Poměru se vůbec nebojte, díky cukru chuť soli prostoupí do masa a cukr pak na povrchu bůčku nádherně zkaramelizuje. Bůček dáme do kastrolu a necháme ho péct při 180 stupních 2 – 2,5 hodiny. Po vyndání by měl být úžasně měkký a bude se téměř rozpadat. Bůček dáme na půl hodiny vychladnout a pak ho nakrájíme na tenké plátky. Bagetku si rozpečeme v troubě, rozřízneme jí a na obě strany naneseme pálivou omáčku. Pokud nemáte rádi pálivé, použijte kečup. Na spodní půlku naskládáme ledový salát, okurku, nakrájený bůček a koriandr. Přiklopíme horní půlkou bagetky. Poznámka: Vyzkoušejte do receptu naši skvělou domácí chilli omáčku s česnekem
Klasika, která však potěší každého a neměla by chybět na žádné letní party. Navíc příprava vám nezabere víc než deset minut. Na litr budete potřebovat: 2 hrnky čerstvých malin, 1 citron, 1 limetku, 2 lžíce třtinového cukru, 1 litr sodovky, hrst lístků čerstvé máty, led a maliny na ozdobu