Vyzkoušejte kuře trochu jinak – třeba s čokoládou. Je totiž skvělé! Připravíme si na něj: 1 kuře (o váze asi 1 kg), sůl, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, šťáva z 1/2 citronu, 3 lžíce medu, 1 lžička mleté skořice, trochu drceného chilli koření, 1/2 litru vody nebo kuřecího vývaru a 80 g kvalitní hořké čokolády.
Vařenou řepu nastrouháme. V mixéru si rozmixujeme ovesné vločky s lněným semínkem a vmícháme do řepy. Přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a vmícháme i nasekanou čerstvou petrželku. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů zhruba 40 minut. Dozlatova opečené karbanátky podáváme buď samostatně, nebo například k masu či rybě.