Recepty veškeré

Vyberte si z 1213 receptů

23 ledna., 2025
Moučníky pečené

Tvarohové koláčky s ovocem

Těsto: 300 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, 250 g másla Ranko, 2 vejce, 20 g cukru, 25 g droždí, 100 ml mléka Ranko, sůl Náplň: 250 g měkkého tvarohu Ranko, 60 g moučkového cukru, 1 lžíce strouhané citronové kůry, 1 lžíce citronové šťávy, 50 g kokosu, 1 vanilinový cukr, 1 hrnek čerstvého ovoce na ozdobu (např. jahod, malin…)
Číst dále »
23 ledna., 2025
Bramborové pokrmy

Bramborový quiche (koláč)

Což takhle připravit k pozdní víkendové snídani či k vydatné večeři tento bramborový koláč plněný zeleninou, slaninou a vejci? Pochutná si jistě každý. Na bramborovou krustu budeme potřebovat: 4 větší brambory, 1 lžičku soli, 1 lžičku pepře a hrst strouhaného parmazánu (popř. jiný sýr). Na náplň pak: 4 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku sušených rajčat (mohou být i čerstvá), svazek jarní cibulky, ½ hrnku osmažené slaniny, ½ hrnku strouhaného sýra (doporučujeme cheddar), hrst rukoly či čerstvého špenátu, 1 lžičku soli a ¼ lžičky pepře.
Číst dále »
23 ledna., 2025
Zeleninová jídla

Pórkový koláč (quiche)

Těsto: 200 g hladké mouky, 2 až 3 lžíce studené vody, špetka soli, 120 g másla Náplň: 6 pórků, 5 lžic olivového oleje, 200 g kuřecích prsou, 2 dl vývaru, 100 ml smetany, sůl, mletý pepř, špetka muškátového oříšku, 5 vajec
Číst dále »

Pivní tyčinky

400 g hladké mouky (nejlépe pšeničná v kombinaci se špaldovou), 80 ml mléka, 150 ml světlého piva, ½ lžičky soli, špetka krystalového cukru, 20 g droždí, 3 lžíce másla, koření na posypání
Číst dále »
21 ledna., 2025
Přílohy

Chléb s bazalkovým pestem

Řekne-li se bazalkové pesto, okamžitě si jej představíme s těstovinami. Ovšem my vás dnes přesvědčíme, že vynikající je také s chlebem. Pestem si krajíc chleba nebudeme potírat, ale bude přímo součástí těsta na vynikající domácí chléb. 400 g hladké mouky, 5 g sušeného droždí, 20 g cukru, 20 g rozpuštěného másla + máslo na vymazání formy, 2 vejce, 50 ml mléka, 190 ml vody, 190 g bazalkového pesta, sůl, kousek tvrdého sýra a čerstvé bazalky na ozdobu
Číst dále »

Celozrnné croissanty

350 ml mléka, 450 g hladké špaldové mouky, 340 g másla, 50 g cukru, 14 g instantního droždí, trochu soli, 1 hladká mouka (na vál), vejce (na potření), sezamová a lněná semínka (na posypání)
Číst dále »
20 ledna., 2025
Rýžové pokrmy

Rizoto s medem a sýrem

Toto skvělé rizoto s medem a parmazánem je jednoduché, ale jistě vás překvapí svou vynikající chutí. Připravíme si na něj: 2 lžíce olivového oleje, 350 g rýže, 1 cibuli, 2 dl vína, asi 1 litr zeleninového vývaru, 2 lžíce másla, 1 lžíci medu, 100 g parmazánu (popř. jiného tvrdého sýra), sůl, čerstvý mletý pepř a citron (podle chuti).
Číst dále »
17 ledna., 2025
Moučníky pečené

Pečená jablka

4 jablka, šťáva ze 2 pomerančů, 4 lžíce rozinek, 4 lžíce tuzemáku, 4 lžíce medu, mletá skořice a kousek másla
Číst dále »
17 ledna., 2025
Ryby a mořské plody

Kuskus s tuňákem a cibulí

2 lžíce másla, 2 červené cibule, 2 konzervy tuňáka v olivovém oleji, 1 jarní cibulka, 3 stroužky česneku, sůl, šťáva z 1/2 citronu, 200 g kuskusu, 3 dl vody nebo vývaru, několik lístků čerstvých bylinek – např. máty nebo rukoly (nemusí být)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky