Recepty veškeré

Vyberte si z 1182 receptů

6 července., 2015
Zmrzliny a nanuky

Domácí zmrzlina stracciatella

Kondenzované mléko, smetanu ke šlehání a vanilkovou dřeň ušleháme do tuha. Čokoládu z části nalámeme na malé kousky a zbytek nahrubo nastrouháme. Poté ji vmícháme do vzniklé tuhé směsi. Dáme do nádoby na mražení (např. silikonové formy) a necháme v mrazáku ztuhnout. Poznámka: Slovo stracciatella (čteme stračatela) označuje zmrzlinu, jogurt, tvaroh či dezert, jež mají vanilkový základ a jsou v něm rozmíchány čokoládové hoblinky. Tento název poprvé použil v roce 1962 Enrico Panattoni – majitel  cukrárny “La Marianna” v Bergamu v severní Itálii, a to proto, že mu tato barevná kombinace dezertů připomínala strakatou krávu – stračenu.
Číst dále »
0 komentářů
1 července., 2015
Grilované pochoutky

Grilované ovocné špízy

20 ks jahod, 2 ks banánu, 2 ks kiwi, 20 kuliček hroznového vína, 1/2 ks ananasu, 2 jablka, 1 bílý jogurt, 1 vanilkový lusk, 3 lžíce medu, 1 citron
Číst dále »
0 komentářů
15 června., 2015
Zeleninová jídla

Květák po marocku

1 květák, sůl, mladá mrkev, olivový olej, zelená petrželka, 3 stroužky česneku, šťáva z 1 citronu, 1/2 lžičkx mleté sladké papriky, trochu drceného chilli, mletý římský kmín, sušený koriandr, sůl, pepř mletý
Číst dále »
0 komentářů
6 května., 2015
Moučníky nepečené

Čokoládovo-oříškový dezert s banánem a jogurtem

Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou na hladkou pastu. Smícháme je s čokoládovo-oříškovými jogurty a ochutíme vanilkovými cukry a čokoládovým sirupem granko. Vše pečlivě promícháme dohromady. Na závěr podle chuti přesypeme nastrouhanou čokoládou nebo nasekanými oříšky a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
17 dubna., 2015
Polévky teplé

Tomatová polévka

10 středně velkých rajčat, voda na spaření rajčat, 1 menší cibule, 1/2 lžičky sušené bazalky, asi 1/2 l vody (podle hustoty polévky), 2 lžíce olivového oleje, zakysaná smetana (doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko), sůl, mletý pepř, čerstvá bazalka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
15 dubna., 2015
Ryby a mořské plody

Losos se zeleným chřestem

Lososa očistíme, osolíme a ochutíme citronovým pepřem (popřípadě posypeme mírně bílým pepřem a pokapeme citronem). Chřest zbavíme spodní tvrdé části a oloupeme ho škrabkou na brambory. Takto připravený chřest vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Mezitím si na  rozpuštěném másle na pánvi pozvolna opečeme lososa, a to z obou stran dozlatova. Uvařený chřest vyjmeme z vody a ihned servírujeme na talíře spolu s opečenými kousky lososa. Jako přílohu volíme například vařené nové brambory a vše přelijeme nejlépe bešamelovou omáčkou.
Číst dále »
0 komentářů

Nakládané cibulky s papri(č)kou

Cibulky čistíme a rovnou dáváme do vody, do které jsme přidali ocet nebo citron, aby zůstaly pěkně bílé. Pak je přendáme do hrnce s vodou a necháme přejít varem. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Máme-li velké papriky, očistíme je a nakrájíme na malé proužky, máme-li malé papričky, omyjeme je. Do připravených sklenic dáváme střídavě cibulky, prokládáme paprikou (papričkami) a přidáme vždy bobkový list, hořčičné semínko, kuličky pepře a nového koření. Zalijeme vychladlým svařeným octem s vodou, solí a cukrem. Sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 80 °C.
Číst dále »
0 komentářů
10 dubna., 2015
Drůbež

Kuřecí prsa na žampionech

1/2 kg kuřecích prsou, sůl, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, kousek másla (např. našeho másla Ranko), 1 cibule, 6 až 10 žampionů, 1/2 l vody nebo vývaru, šťáva z 1/2 citronu, trochu zelené petrželky
Číst dále »
1 komentář
9 dubna., 2015
Polévky teplé

Hříbková polévka ze sušených hříbků

2 hrsti sušených hříbků, 1 l vody nebo vývaru, kousek másla (nejlépe másla Ranko), 2 až 3 brambory, 2 stroužky česneku, 150 g zakysané smetany (vyzkoušejte zakysanou smetanu Ranko), sůl, pepř, trochu octa, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky