Recepty veškeré

Vyberte si z 1213 receptů

1 července., 2025
Nápoje studené

Smoothie (nápoj) z drobného ovoce

250 g drobného ovoce (borůvky, maliny, jahody, ostružiny…), 200 ml bílého smetanového jogurtu, 1 lžíce medu, pár mátových lístků (nemusí být), led
Číst dále »
1 července., 2025
Moučníky nepečené

Ztracený toast s borůvkami

Prázdniny jsou ideální čas na sladkou snídani, kterou si děti zamilují! Ztracený toast s borůvkami voní po skořici, krásně křupe a jeho příprava je tak snadná, že zvládne pomoct i malý kuchař. 6 plátků toastového chleba, 1 vejce, trochu mléka, kousek másla, 1 lžíce olivového oleje, skořicový cukr (např. Varoma), čerstvé (nebo mražené) borůvky, borůvkový džem a šlehačka.
Číst dále »
1 července., 2025
Moučníky pečené

Levandulové sušenky

Milujete vůni levandule? My také. Dnes vám ukážeme její použití při pečení, kde poznáte i její chuť a zároveň se vám vůně bude šířit po celé kuchyni.
Číst dále »
1 července., 2025
Moučníky pečené

Bleskový rybízový koláč

Vše sypké smícháme, přidáme máslo, mléko, olej a vejce. Vznikne řídké těsto, do kterého nasypeme rybíz a promícháme. Koláčovou formu nebo menší pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme na něj těsto a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Upečeme dozlatova a podáváme s čajem nebo kávou.
Číst dále »
1 července., 2025
Zmrzliny a nanuky

Melounový led

různé druhy melounu (červený, medový, kantalup, žlutý, galia) a vykrajovátko na ovocné kuličky
Číst dále »
26 června., 2025
Zmrzliny a nanuky

Pudinkové nanuky s jahodami

Konec školního roku je za rohem a naše děti čeká odměna za vysvědčení! Udělejme jim radost domácími nanuky z vanilkového pudinku, jahod a tvarohu – osvěží, potěší a chutnají lépe než jakákoli známka. Na pudinkové nanuky s jahodami si připravíme: 1 sáček vanilkového pudinku Varoma, 500 ml mléka, 3 lžíce cukru, 250 g jahod, 1 polotučný tvaroh a 1 lžičku citronové šťávy (podle chuti).
Číst dále »
26 června., 2025
Grilované pochoutky

S’mores (sušenka s čokoládou a marshmallow)

S’mores – to je sladká americká legenda, která vznikla u táborových ohňů. Křupavé sušenky (nejčastěji grahamové), mezi nimi rozteklá čokoláda a dozlatova opečený marshmallow. Když do toho kousnete, křupne to, zavoní po karamelu a čokoládě… a v tu chvíli pochopíte, proč název vznikl z anglického „some more“ – protože jeden rozhodně nestačí. 
Číst dále »

Vařené nové brambory s bylinkami

Brambory očistíme (škrábat nemusíme) a dáme vařit – nejlepší je to v páře, ale můžeme je dát klasicky do vody. Mezitím si do větší mísy vymačkáme citronovou šťávu a přidáme do ní olivový olej, rozpuštěné máslo, sůl a nasekané čerstvé bylinky. Řádně promícháme. Přidáme i uvařené brambory, již jen jemně promícháme a necháme je nasáknout a obalit bylinkovou směsí. Podáváme k masu, pečené zelenině, rybám nebo třeba samotné k zakysanému mléku.
Číst dále »
26 června., 2025
Vepřové maso

Marinovaná a pečená vepřová žebírka

1 kg vepřových žebírek (mohou být i uzená), 150 g rajského protlaku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 4 stroužky česneku, sůl, pár kapek tabasca
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky