Recepty veškeré

Vyberte si z 1183 receptů

22 května., 2018
Hovězí maso

Hovězí guláš s kávovinou

500 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 3 cibule, 100 g slaniny, 3 stroužky česneku, 2 zelené papriky, 2 rajčata, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 l hovězího vývaru (nebo vody), 2 lžíce bezkofeinové směsi, 2 lžíce rajského protlaku, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
17 května., 2018
Pomazánky

Avokádová pomazánka

1 zralé avokádo, 2 kelímky sýra žervé (doporučujeme naše žervé Ranko COOP), 1 lžíce zakysané smetany, 1 stroužek česneku, šťáva z 1 limetky (popř. citronu), sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
11 května., 2018
Moučníky nepečené

Čokoládová pěna

200 g čokolády (s vysokým podílem kakaa – asi 70%), 2 lžíce másla, 3 lžíce tuzemáku, 2 vejce (bílek a žloutek zvlášť), 30 g krupicového cukru, čerstvé ovoce na ozdobu (např. jahody)
Číst dále »
0 komentářů
10 května., 2018
Nápoje teplé

Caffè latte

30 ml espressa, 100 ml horkého plnotučného mléka
Číst dále »
0 komentářů

Domácí nutella (čokoládovo-oříšková pomazánka)

100 g loupaných lískových oříšků, 200 g mléčné čokolády, 1 konzerva neslazeného kondenzovaného mléka, 4 lžíce medu, špetka mletého kardamomu
Číst dále »
0 komentářů
17 dubna., 2018
Dětská jídla

Veselý chlebík

1 plátek chleba, oblíbená pomazánka (např. tvarohová s pažitkou), plátek kvalitního tvrdého sýra, plátky velmi kvalitní šunky, kousek mrkve, zelená a černá oliva, kousek kopru (pažitky atd.), list zeleného salátu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Špenátová krémová polévka

500 g čerstvých špenátových listů (popř. 1 balení mraženého špenátu), kousek másla, 1 velká cibule, 5 stroužků česnkeu, 1 litr vody nebo vývaru, 250 ml smetany, sůl, mletý pepř a špetka muškátového oříšku.
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční mrkvový dort

250 g mrkve, 250 g špaldové mouky (hrubé nebo polohrubé), 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1 až 2 dl mléka, 150 g hnědého (třtinového) cukru, 100 g másla, 50 g vlašských ořechů, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy, poleva a marcipánové ozdoby (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Kokosový velikonoční beránek

Cukr, změklé máslo a vejce našleháme. Poté přidáme strouhaný kokos a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a v troubě předehřáté na 160 stupňů Celsia upečeme dozlatova (bude to trvat asi 40 minut – propečenost vyzkoušíme špejlí). Upečeného beránka necháme vychladnout a poté jej pocukrujeme. Místo očí mu dáme rozinky a kolem krku uvážeme barevnou mašli.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky