Recepty veškeré

Vyberte si z 1218 receptů

15 října., 2025
Moučníky pečené

Jablkový koláč vzhůru nohama

1 kg jablek, 2 lžíce citronové šťávy, 1 vanilkový cukr, 200 g polohrubé mouky, 120 g krupicového cukru, 120 g změklého másla, 1/2 lžičky mleté skořice, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, trošku soli
Číst dále »
15 října., 2025
Zeleninová jídla

Zelný štrúdl

1 plát listového těsta, 100 g anglické slaniny, 400 g kysaného zelí, 1 cibule, 1 lžíce řepkový oleje, kmín, sůl, mletý pepř, 1 červená paprika, vejce na pomazání
Číst dále »
15 října., 2025
Těstoviny

Těstoviny se slaninou a kapustou

Těstoviny si uvaříme v osolené vodě, přičemž na dvě zbývající minuty přidáme omytou, očištěnou a pokrájenou kapustu. Po uvaření těstoviny s kapustou slijeme a zakápneme olivovým olejem. Slaninu nakrájíme na plátky a dokřupava ji na pánvi bez tuku opražíme. Do větší mísy vložíme těstoviny s kapustou, přidáme opraženou slaninu a vše zlehka promícháme. Přesypeme jemně nastrouhaným parmazánem či jiným sýrem a ihned podáváme.
Číst dále »

Poctivá bramborová polévka (bramboračka)

2 hrnky hub (čerstvých nebo sušených – nejlepší jsou lišky, křemenáče nebo babky), 1/4 celeru, 1 petržel, 3 mrkve, 8 brambor, 3 bobkové listy, 10 kuliček celého pepře, sůl, 5 kuliček nového koření, čerstvý libeček, hladká mouka, kousek másla, 8 stroužků česneku, majoránka, mletý pepř, čerstvá petrželka nebo majoránka na ozdobu
Číst dále »

Lilková kaše

2 větší lilky (baklažány), 2 lžíce másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 4 rajčata, sůl, kmín, drcený mletý pepř, 1/2 kelímku zakysané smetany
Číst dále »

Karbanátky z červené řepy

Křupavé na povrchu, jemné uvnitř – tyto karbanátky z červené řepy s ovesnými vločkami posunou řepu do hlavní role.
Číst dále »
10 října., 2025
Nápoje teplé

Nealko svařák z jablečného moštu

Proměňte chladné chvíle v hřejivý zážitek – nealko svařák z jablečného moštu voní jako podzim v hrnku! 1 litr jablečného moštu, 2 vanilkové cukry, kousky celé skořice, několik kousků badyánu (hvězdicového koření), asi 10 celých hřebíčků, zhruba 6 jablek
Číst dále »
10 října., 2025
Přílohy

Květáková kaše

Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Spolu s oloupanými stroužky česneku dáme vařit do osolené vroucí vody. Vaříme doměkka po dobu zhruba 15 minut a poté veškerou vodu slijeme. Do hrnce přilijeme teplou smetanu a rozmixujeme tyčovým ručním mixerem dohladka. Dochutíme solí, mletým pepřem a troškou strouhaného muškátového oříšku. Květákovou kaši před servírováním posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme ke stejným jídlům jako bramborovou kaši.
Číst dále »
10 října., 2025
Polévky teplé

Kuřecí vývar s domácími nudličkami

Poctivý kuřecí vývar s nudličkami, jaký dělávala babička – to je chuť, která se neomrzí. Polévka: 400 g kuřete nebo kuřecích kostí, 1 a 1/2 litru vody, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 1 cibule, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, sůl, mletý pepř, zelená petrželka Nudličky: 4 lžíce hrubé mouky, 1 vejce
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky