Přílohy

Vyberte si z 71 receptů

Vepřová kotleta a hranolky na grilu

Kotlety: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 1 dl bílého vína, 1 lžíce tekutého medu, 1 lžíce sojové omáčky, 6 lžic olivového oleje, 1 lžíce hořčice, 3 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané zelené petrželky Hranolky: 4 brambory, sůl, 4 lžíce olivového oleje
Číst dále »

Hráškové pyré

1 balíček mraženého hrášku, 1 dl vody, pár lístků čerstvé máty, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 2 lžíce zakysané smetany, sůl a mletý pepř
Číst dále »

Vařené nové brambory s bylinkami

Brambory očistíme (škrábat nemusíme) a dáme vařit – nejlepší je to v páře, ale můžeme je dát klasicky do vody. Mezitím si do větší mísy vymačkáme citronovou šťávu a přidáme do ní olivový olej, rozpuštěné máslo, sůl a nasekané čerstvé bylinky. Řádně promícháme. Přidáme i uvařené brambory, již jen jemně promícháme a necháme je nasáknout a obalit bylinkovou směsí. Podáváme k masu, pečené zelenině, rybám nebo třeba samotné k zakysanému mléku.
Číst dále »

Domácí chlebové tyčinky grissini

150 g pšeničné chlebové mouky, 50 g celozrnné mouky, 50 g lněných semínek, 3 g sušeného droždí, 4 g soli, 150 g studené vody, 10 g olivového oleje, sušené bylinky, sezamové semínko, mák nebo hrubě mletá sůl na posypání
Číst dále »

Batátové hranolky

3 batáty (sladké oranžové brambory), 6 lžic olivového oleje, trochu soli a sladké papriky
Číst dále »
30 května., 2024
Přílohy

Květáková kaše

Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Spolu s oloupanými stroužky česneku dáme vařit do osolené vroucí vody. Vaříme doměkka po dobu zhruba 15 minut a poté veškerou vodu slijeme. Do hrnce přilijeme teplou smetanu a rozmixujeme tyčovým ručním mixerem dohladka. Dochutíme solí, mletým pepřem a troškou strouhaného muškátového oříšku. Květákovou kaši před servírováním posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme ke stejným jídlům jako bramborovou kaši.
Číst dále »

Skořicové batáty

Přinášíme vám přílohu nabitou vitamíny a zajímavou chutí. Skvěle se hodí k dlouho pečeným hovězím masům, nebo k drůbeži. Pojďte s námi vyzkoušet pečené batáty se skořicí a bylinkami.
Číst dále »
22 dubna., 2024
Přílohy

Tyrolské knedlíky se slaninou

8 starších rohlíků, 300 g libovější slaniny, 2 lžíce sádla, 120 g hrubé mouky, 1/4 l mléka, 3 vejce, sůl, mletý pepř, trošku strouhaného muškátového oříšku, 1 lžíce nasekané zelené petrželky
Číst dále »

Batátová kaše s česnekem

2 velké batáty, kousek másla, 4 stroužky česneku, sůl a trochu citrónové šťávy 
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky