Předkrmy a lehká jídla

Vyberte si z 102 receptů

Plněné papričky jalapeňos

12 papriček jalapeňos, 150 g čedaru nebo jiného tvrdého sýra, sůl, pepř, koriandr, vejce, mouka, strouhanka, olej
Číst dále »
0 komentářů
30 prosince., 2021
Předkrmy a lehká jídla

Hermelínová pomazánka v chlebu

Hledáte nějakou skvělou pomazánku na silvestrovskou oslavu? Vyzkoušejte tuto hermelínovou v bochníčku, kdy si každý podle libosti ulamuje chléb a nabírá si na něj pomazánku.
Číst dále »
0 komentářů

Rajčata plněná sýrovou pomazánkou

6 rajčat, 150 g smetanového taveného sýra, 2 natvrdo uvařená vejce, 2 stroužky česneku, sůl, bílý mletý pepř, nať z jarní cibulky
Číst dále »
0 komentářů
20 července., 2021
Předkrmy a lehká jídla

Meloun s balkánským sýrem

1/4 menšího melounu, 200 g balkánského sýra (doporučujeme náš balkánský sýr Ranko), zelená petrželka a čerstvá máta, trochu olivového oleje, šťáva z 1/2 limetky
Číst dále »
0 komentářů
20 července., 2021
Předkrmy a lehká jídla

Meloun se šunkou Prosciutto

1/2 ks malého melounu Galia, 100 g šunky Prosciutto, listy salátu rukola
Číst dále »
0 komentářů

Mix salátů s citrusy

Avokádo je cenný zdroj převážně nenasycených tuků. Dále obsahuje řadu vitamínů: B, C, E, K, a minerálních látek jako draslík, magnesium či fosfor. Pomáhá regulovat hladinu cholesterolu, snižuje krevní tlak a posílí vaše srdce. Na salát budeme potřebovat: mix listových salátů
, 1 pomeranč
, 1 červený grep
, 1 malé avokádo
, černý sezam. N
a zálivku:
 2 lžíce olivového oleje
, ½ lžičky balzamikového octa
 a ½ lžíce pomerančové šťávy
.
Číst dále »
0 komentářů

Sýrovo-zázvorová pomazánka

1 balení sýru Akawi, 3 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, 100 g sáru Čedar, 1 stroužek česneku, citron, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Cibulové kroužky se sýrem

Jedli jste někdy křupavé cibulové kroužky a zachutnali vám? Není nic jednoduššího, než si je připravit doma. A jsme si jisti, že díky malému vylepšení pomocí kousku sýra vám nebudou chybět už na žádné oslavě či jiné vhodné příležitosti.
Číst dále »
0 komentářů

Pečené papriky s kozím sýrem

Troubu předehřejeme na 200˚ Celsia. Rýži uvaříme na skus a scedíme. Mezi tím papriky očistíme a zbavíme semínek, aby nám zůstala mistička pro naplnění. Cuketu očistíme a nakrájíme na menší kostičky, cibuli i česnek nakrájíme najemno, cherry rajčata napůlíme. Na větší pánvi zpěníme na olivovém oleji cibulku a česnek, jakmile zesklovatí, přidáme ostatní zeleninu. Podusíme společně přibližně 5 minut a přendáme do větší mísy. K zeleninové směsi přidáme uvařenou rýži, kmín, koriandr a dle chuti osolíme a opepříme. Podle chuti můžeme přidat i špetku chilli. Dobře promícháme a hotovou směsí plníme očištěné papriky. Navrch zasypeme kozím sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 až 15 minut, dokud papriky nezměknou. Horké zapečené papriky ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky