Moučníky pečené

Vyberte si z 147 receptů

Září 9., 2011
Moučníky pečené

Roládová šarlota

Nejprve si připravíme těsto: Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Citron omyjeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru. Šťávu vymačkáme. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme polohrubou mouku, citronovou šťávu i kůru a sníh z bílků. Vše zlehka promícháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě předehřáté na 180 °C dorůžova. Upečený korpus vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, pomažeme marmeládou a smotáme. Vychladlou roládu nakrájíme na plátky asi 2 centimetry široké. Nyní si uděláme krém: Vyšleháme smetanu s cukrem, přidáme tvaroh a promícháme. Misku vyložíme potravinovou folií (aby nám šarlota šla snadno vyklopit) a plátky do ní vyskládáme. Čtyři až 6 plátků si necháme na dno šarloty. Připraveným krémem naplníme misku a šarlotu uzavřeme plátky rolády. Misku dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc. Druhý den hotovou a ztuhlou šarlotu opatrně vyklopíme z misky a ozdobíme dle fantazie – například jahodami.
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 2., 0201
Moučníky pečené

Vánočka s rumovou smetanou

Pokud vám zbyla od Vánoc nějaká vánočka a chtěli byste nějaký neotřelý tip na její servírování, máme pro vás jeden zaručeně lahodný…
Číst dále »
0 komentářů
Duben 20., 0201
Moučníky pečené

Rebarborový koláč

250 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 120 g krupicového cukru (do těsta), 180 ml mléka, 125 g másla, 2 vejce, 5 řapíků rebarbory, 1/2 l vody, 250 g cukru (na rebarboru)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky