Moučníky pečené

Vyberte si z 179 receptů

21 dubna., 2022
Moučníky pečené

Dezert Mille-feuille

Slyšeli jste již někdy o dezertu zvaném Mille-feuilles (čteme “mil fœj”)? Mille-feuilles znamená v překladu “tisíc lístků (plátků)” a je to původem francouzský dezert skládající se ze tří vrstev listového těsta a dvou vrstev cukrářského krému s ovocem. Vypadá úchvatně, ačkoliv jeho příprava není vůbec složitá. Vyzkoušíte? Na dezert Mille-feuilles si připravíme: 300 g listového těsta, 1 vejce (na potření listového těsta) + 4 vejce (do krému), 125 g krupicového cukru, 60 g hladké mouky, 500 ml mléka, 1 lžičku vanilkové esence nebo trochu dřeně z vanilkového lusku, 100 g smetany ke šlehání, 500 g čerstvých malin (popř. jahod) a trochu moučkového cukru.
Číst dále »
6 dubna., 2022
Moučníky pečené

Palačinky s tvarohem a rozinkami

400 g hladké mouky, 1 l mléka, 2 vejce, sůl, cukr, olej, 1 balení tvarohu, cukr, 1 balení rozinek, 2 dl rumu, skořice, citronová kůra
Číst dále »
22 února., 2022
Moučníky pečené

Skořicové koblížky

Tyto koblížky vykouzlíte jen z pár surovin a jsme si jisti, že nadchnou všechny vaše strávníky! Na skořicové koblížky budeme potřebovat: 3 hrnky vody, 3 lžíce oleje (do těsta), 1/2 lžičky soli, 2 hrnky hladké mouky, řepkový olej (na smažení) a skořicový cukr (na obalování).
Číst dále »
23 září., 2021
Moučníky pečené

Apple pie makronky (s chutí jablečného koláče)

Také jste podlehli chuti těchto křehkých barevných krásek? Vyzkoušejte tuto netradiční příchuť amerického koláče, kterou si jistě zamilujete! Na 15 kusů budeme potřebovat: Na skořápky: 55 g mandlové mouky (nebo velmi jemně namletých mandlí), 100 g cukru moučka, 13 g cukru krupice, 90 g bílků, špetku soli, 1 lžičku skořice a gelové potravinové barvivo (není nutné). Na krém pak: 2 malá jablka, ½ lžíce třtinového cukru, 1 lžíci tuzemáku, ½ lžíce javorového sirupu nebo medu, 50 g másla a 2 lžíce cukru moučka.
Číst dále »
19 srpna., 2021
Moučníky pečené

Meruňková bublanina

1 kg zralých meruněk, 250 g másla, 200 g moučkového cukru, 5 žloutků, 2 dl mléka, 370 g polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 lžička citronové kůry z chemicky neošetřeného (bio) citronu, 5 bílků, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy, moučkový cukr na pocukrování hotové bublaniny
Číst dále »
19 srpna., 2021
Moučníky pečené

Broskvový koláč

4 vejce, 150 g moučkového cukru, 300 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, 1 dl oleje, 600 g broskví, 6 lžic tekutého medu
Číst dále »
16 srpna., 2021
Moučníky pečené

Meruňkové knedlíky s meruňkovým sirupem

Tvaroh smícháme s polohrubou moukou, vejci a troškou soli. Vypracujeme do vláčného těsta, které necháme asi 1/2 hodiny odpočinout. Mezitím si omyjeme a vypeckujeme meruňky (12 ks). Místo pecky pak vložíme do meruňky kostku cukru. Z odleželého těsta vyválíme placku (o síle asi 2 cm) a z ní vykrajujeme větší kolečka (zhruba o průměru 10 cm) Na každé kolečko položíme meruňku s cukrem a zabalíme ji do těsta. Rukama vytvarujeme kulaté knedlíky, které dáme do téměř vařicí vody a necháme je v ní asi 12 minut (voda by neměla vařit!). Mezitím si připravíme sirup: Meruňky (700 g) omyjeme, vypeckujeme a umeleme na masovém mlýnku. Získanou šťávu přecedíme a dáme spolu s medem, vinným octem a kořením do kastrůlku. Přivedeme k varu a za stálého míchání svaříme do konzistence sirupu. Hotové knedlíky vyndáme z vody a necháme okapat. Ihned servírujeme přelité meruňkovým sirupem. Poznámka: Místo meruňkového sirupu můžeme knedlíky podávat také klasicky přelité rozpuštěným máslem a posypané moučkovým cukrem s mletou skořicí.
Číst dále »
28 června., 2021
Moučníky pečené

Tvarohový koláč (Cheesecake) s jahodami

Na korpus budeme potřebovat: 200 g máslových sušenek a 100 g másla. Na náplň pak: 1 smetana ke šlehání, 4 plátky želatiny, 250 g sýra ricotta (můžeme nahradit rovněž lučinou nebo měkkým tučným tvarohem), 3 lžíce moučkového cukru, čerstvé jahody a jahodová marmeláda (popř. topping) na ozdobu.
Číst dále »
9 dubna., 2021
Moučníky pečené

Domácí krtkův dort

Nejprve si připravíme korpus. Oddělíme bílky od žloutků. K žloutkům přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Přilijeme olej, mléko a vmícháme. Hladkou mouku prosejeme společně s kakaem a práškem do pečiva, a poté po částech zašleháme do těsta. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a pomocí stěrky zlehka přidáme ke směsi. Těsto vlijeme na vysypaný a vymazaný plech s vyššími okraji nebo do dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C po dobu asi 30 minut. Mezitím si připravíme krém. V míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu a vychladlý puding. Smetanu ke šlehání vyšleháme do tuha a rovněž přidáme do krému. Čokoládu nasekáme na malé kousky a také přisypeme. Nakonec osladíme vanilkovým cukrem, popřípadě ještě podle chuti klasickým krystalovým cukrem. Jakmile nám korpus vychladne, kolem dokola vyřízneme obdélník tak, aby po krajích zůstal asi centimetr těsta. Vyříznutý obdélník opatrně vydlabeme, ovšem vespod nám musí zůstat ještě vrstva těsta. Do vytvořeného důlku postupně klademe podélně rozkrájené banány, jeden vedle druhého, dokud nezaplníme celou plochu. Na banány natřeme bohatou vrstvu krému. Nakonec vydlabanou část rozdrolíme a povrch celého dezertu zasypeme. Necháme důkladně vychladit a podáváme.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky