Kuřecí prsa nařízneme a dovnitř vložíme sýr (část si necháme na posypání). Spíchneme párátky a pomalu opečeme na oleji na pánvi ze všech stran. Opečená kuřecí prsa vyndáme a na stejném oleji opečeme i nasekanou cibuli. Poté vše přendáme do zapékací misky, osolíme, opepříme a přidáme bylinky. Podlijeme vývarem a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia, kde pečeme asi 40 minut. Před koncem pečení posypeme zbylým sýrem a necháme roztát a zezlátnout. Podáváme s hranolkami nebo s bramborovou kaší.
Děláte doma kuřecí kari? Vyzkoušejte tohle a nebudete litovat, protože je naprosto luxusní! Připravíme si: 1 cibuli, 1 chilli papričku (nemusí být), 2 lžíce řepkového oleje (na cibuli a chilli papričky), 200 ml smetany (12%), 500 g kuřecích prsou, 2 lžíce kari koření (doporučujeme naši značku Dle Gusta), 4 lžíce řepkového oleje (na kuřecí maso), sůl, kousek čerstvého zázvoru, šťávu z 1/2 limetky (popř. citronu) a čerstvé zelené bylinky.
Máte rádi asijskou kuchyni? V tom případě si s námi připravte kung-pao s rýží. Je rychle hotové a díky koření Čína Dle Gusta výborně chutná. Na kuřecí kung-pao budeme potřebovat: 500 g kuřecích prsou, 2 lžíce jemného bramborového škrobu, 3 lžíce sojové omáčky, 5 lžic olivového oleje, 1 dl sladkého bílého aromatizovaného vermutového vína (např. Cinzano bianco), 1 lžíci koření na čínu (doporučujeme naše koření Čína Dle Gusta), 3 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 100 g nesolených burských oříšků, 1 lžíci vinného octa, 1 lžíci cukru a případně trošku soli.