Perfektní kombinace s lehce asijským nádechem. Skvěle nás zasytí a pochutnáme si. Na mrkvový krém s kokosovým mlékem si připravíme: 2 lžíce přepuštěného másla, 1 červenou cibulku, 1 stroužek česneku, 500 g mrkve, ½ lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, ½ lžičky sušeného rozmarýnu, trochu (římského) kmínu, 250 ml kokosového mléka, 250 ml vody, sůl, pepř, chilli a čerstvý koriandr na ozdobu (nemusí být)
Cukrový sirup: ½ kg krystalového cukru, 375 ml vody Zázvorová limonáda: 2 lžíce cukrového sirupu, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 2 lžíce medu, 1 l horké vody, citronová šťáva nebo pokrájené citrony, čerstvá máta (nemusí být)
Dýně hokkaidó – tento druh je jediným, který není třeba loupat, jelikož slupka je velice tenká a nasládlá. Stačí ji tedy pouze tepelně zpracovat společně s dužinou. Na dýňový puding si připravíme: 1 menší dýni hokkaidó, 100 ml mléka, 1 vanilkový lusk, špetku skořice a muškátového oříšku a 1 lžíci medu.
Už jste někdy slyšeli o dýňovém másle? Krásně voní kořením a je skvělé namazané na pečivu, toastu či placce. To musíte vyzkoušet! Budeme potřebovat: 1 máslovou dýni (o váze asi 4 kg), 60 ml jablečného moštu nebo šťávy, 200 g třtinového cukru, 1 lžička mleté skořice, 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1 lžíce vanilkového extraktu, 2 lžíce citronové šťávy a špetku soli.
Uvařené vychladlé brambory nastrouháme nebo propasírujeme. Na válu smícháme s hladkou moukou a solí. Ze vzniklého těsta si připravíme váleček, který rozdělíme asi na 15 dílků. Na pomoučeném válu si z každého dílku připravíme placku silnou asi 3 mm, kterou dáme nasucho opéct na pánev z obou stran. Opečené lokše pomažeme podle chuti rozpuštěným máslem a můžeme podávat.