Recepty

Vyberte si z 1371 receptů

Hovězí burger plněný camembertem

Už jste někdy zkoušeli udělat burgery plněné camembertem? Jsou dokonalé! Připravíme si na ně: 600 g mletého hovězího masa, 1 svazek jarní cibulky, 1 vejce, bazalku, majoránku, sůl a mletý pepř, 1 sýr Camembert (vyzkoušejte naši značku Ranko), 6 lžic dijonské hořčice a 1 lžíci medu.
Číst dále »
0 komentářů
20 února., 2024
Moučníky pečené

Skořicoví šneci

250 ml mléka, 40 g droždí, 500 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 60 g másla, 3 lžičky cukru, 90 g lískových ořechů (nebo mandlí), 3 sáčky skořicového cukru, 4 lžíce másla, 1 vejce
Číst dále »
0 komentářů
20 února., 2024
Přílohy

Česnekový pita chléb

Do velké mísy dáme rozdrobené kvasnice s vlažnou vodou, přidáme 3 hrnky prosáté mouky a vše řádně spojíme. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zbytek prosáté mouky a vše dobře prohněteme tak, aby vzniklo husté táhlé těsto. To si položíme na pomoučený vál a začneme ho ručně silou hníst. Pokud je potřeba, přidáme ještě trochu mouky, aby nám vzniklo hladké a pružné těsto. Poté si hotové těsto pomažeme ze všech stran olivovým olejem a dáme do mísy, kterou přikryjeme utěrkou. Těsto necháme 1 až 2 hodiny kynout. Vykynuté těsto si rozdělíme na 4 kusy, ze kterých vytvoříme ovály dlouhé asi 20 cm. Přemístíme je na plechy vyložené pečicím papírem a shora uděláme (namočeným prstem) důlky do řad. Propíchané chleby pokapeme olivovým olejem. Připravené plechy vložíme do předehřáté trouby na 240 °C a pečeme přibližně 5 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatavá kůrka. Upečený česnekový pita chléb necháme vystydnout a poté zabalíme do utěrky, aby nám neztvrdnul. Podáváme jako přílohu k různým masovým nebo zeleninovým pokrmům.
Číst dále »
0 komentářů
15 února., 2024
Moučníky pečené

Jablečný štrůdl z pomazánkového másla

Dělali jste doteď štrůdl jen z listového těsta, protože to bylo rychlé a snadné? Tak vyzkoušejte tento recept z pomazánkového másla, protože jen nejen rychlý a snadný, ale i chuťově vynikající! Připravíme si na něj: Na těsto: 1 neochucené pomazánkové máslo (doporučujeme naši značku Ranko), 170 g hladké mouky, 80 g strouhaného kokosu (pod jablka) a 1 rozšlehané vajíčko (na potření). Na náplň pak: 4 jablka, cukr podle chuti, rozinky dle chuti a mletou skořici.
Číst dále »
0 komentářů
15 února., 2024
Sladká jídla

Tvarohové lívanečky

250 g měkkého tvarohu, 1 až 2 dl mléka (podle hustoty tvarohu), 2 vejce, 1 lžíce krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek hladké mouky, špetka soli, olej na smažení, marmeláda podle chuti
Číst dále »
0 komentářů
15 února., 2024
Drůbež

Kuře v jogurtu

1 kuře, 1 velký kelímek (380 g) bílého smetanového jogurtu, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, kari koření
Číst dále »
0 komentářů
15 února., 2024
Omáčky a dresinky

Jogurtový dip s koprem

Do jogurtu dáme nasekaný kopr. Nakrájíme si okurku na malé kousky a vymačkáme z ní vodu a přidáme do jogurtu. Ochutíme solí, pepřem a olejem. Vše důkladně promícháme. Na závěr můžeme posypat nakrájenou pažitkou. Poznámka: Dip se skvěle hodí k rybám či zeleninovým pokrmům, použít se ale dá také k nakrájené zelenině (např. mrkev, okurka, řapíkatý celer…).  
Číst dále »
0 komentářů
15 února., 2024
Polévky teplé

Mléková polévka s drobením

Polévka: 1 litr čerstvého mléka, 50 g másla a čerstvá petrželka (podle chuti). Drobení: 2 vejce, trochu soli a hrubá mouka.
Číst dále »
1 komentář

Svačinka s avokádovou pomazánkou a vejcem

Máme pro vás tip na malé občerstvení – chleba s avokádovou pomazánku a vejcem, který můžete naservírovat někomu milému ve vašem okolí. Připravíme si na něj: Na pomazánku: 1 zralé avokádo, 1 lučinu, 1 lžíci zakysané smetany, 1 stroužek česneku, šťávu z 1/2 citronu, sůl a mletý pepř. Dále: plátky tmavého chleba, vejce a trochu oleje na smažení. 
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky