Těstoviny

Vyberte si z 35 receptů

Březen 22., 2017
Saláty, Těstoviny,

Osvěžující těstovinový salát

300 g těstovin, 200 g eidamu, 200 g šunky, 1/2 okurky, několik cherry rajčátek, několik lžic bílého jogurtu, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
Březen 14., 2017
Těstoviny

Špagety se špenátem a osmaženou slaninou

1 balení špaget (400 g), 4 lžíce olivového oleje, 1 větší cibule, 250 g čerstvého špenátu (popř. balíček mraženého, ne však drceného), 2 lžíce másla, 3 stroužky česneku, 150 ml smetany, sůl, pepř, trochu citronové šťávy, 200 g slaniny
Číst dále »
1 komentář
Leden 10., 2017
Těstoviny

Těstoviny se slaninou a kapustou

Těstoviny si uvaříme v osolené vodě, přičemž na dvě zbývající minuty přidáme omytou, očištěnou a pokrájenou kapustu. Po uvaření těstoviny s kapustou slijeme a zakápneme olivovým olejem. Slaninu nakrájíme na plátky a dokřupava ji na pánvi bez tuku opražíme. Do větší mísy vložíme těstoviny s kapustou, přidáme opraženou slaninu a vše zlehka promícháme. Přesypeme jemně nastrouhaným parmazánem a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Boloňské lasagne

Nejprve si připravíme masové ragú: V hlubším kastrolu rozehřejeme olivový olej  s máslem a zvolna na něm restujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme hovězí maso a znovu zarestujeme. Podlijeme vínem, přidáme pokrájená rajčata, protlak, koření na těstoviny, sůl a pepř. Při nízké teplotě necháme dusit asi hodinu, dokud nevytvoříme celistvou hustou omáčku. V průběhu vaření masového ragú uděláme bešamel: Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, přilijeme vlažné plnotučné mléko – tolik, abychom získali bešamel krémové konzistence. Dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem. Nyní si předvaříme lasagne v osolené vodě max. 2 minuty. Do hotového masového ragú ještě vmícháme na závěr najemno nasekanou bazalku a pokrájené olivy. Do skleněného pekáčku, který jsme vymazali máslem, vložíme první vrstvu těstovin, zalijeme ji vrstvou boloňské omáčky, zasypeme strouhaným parmezánem, opět proložíme vrstvou těstovin a postup opakujeme podle množství surovin a velikosti zapékací mísy. Končíme boloňskou omáčkou, přelijeme bešamelem a posypeme strouhaným parmezánem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut na 180 stupňů. Zapečené lasagne ihned podáváme.
Číst dále »
3 komentáře

Vegetariánské lasagne s lilkem

Italská klasika upravená i pro vegetariány. Jsme si ovšem jisti, že si i zapřisáhlí milovníci masa pochutnají!
Číst dále »
0 komentářů

Strašidelné masové koule

400 g hovězího mletého masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g tvrdého sýra, 1 lžíce plnotučné hořčice, pepř, sůl, olivový olej, špagety, sterilovaná rajčata, olivy, mletá skořice
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 12., 2016
Těstoviny

Těstoviny s dýní a smetanou

Ochutnejte tento netradiční recept s dýní. Jejich sezóna je právě v plném proudu a proto je ideální čas na vyzkoušení! Příprava je opravdu nenáročná, zabere vám pár minut, zato chuť vás jistě mile překvapí.
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 22., 2016
Těstoviny

Těstoviny s cuketou

Cukety nakrájíme na kolečka a červenou papriku na malé kostičky. Cukety s paprikou osmažíme na olivovém oleji a chvíli podusíme (cukety pustí vlastní šťávu). Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obale, uvařené na skus je scedíme a vmícháme do pánve s cuketami. Podle chuti a možností přidáme konzervovaný chřest. Ochutíme solí a pepřem, vmícháme strouhaný sýr a servírujeme na talíře. Na závěr posypeme posekanou zelenou petrželkou a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 1., 2016
Těstoviny

Dýňové těstoviny se šunkou

400 g těstovin (doporučujeme fusilli tricolore Coop Premium), 3 lžíce olivového oleje, 200 g kvalitní šunky (např. pražské), 6 stroužků česneku, 300 g dýně, hrnek vody nebo vývaru, 5 lžic zakysané smetany Ranko, sůl (např. jedlá sůl s jodem Klasik), pepř, 2 až 4 jarní cibulky
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky