Těstoviny

Vyberte si z 36 receptů

Listopad 16., 2017
Mleté maso, Těstoviny,

Boloňské špagety

Dáme vařit špagety do osolené vroucí vody. Mezitím si na oleji opečeme nejprve cibuli, k ní přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev a celer). Chvíli opékáme, poté přidáme prolisovaný česnek a asi po 2 minutách i mleté maso. Dále opékáme, dokud se maso krásně neosmahne. Do této směsi přidáme loupaná rajčata, červené víno a rajský protlak. Osolíme, opepříme a zvolna ještě podusíme, aby maso bylo měkké. (Omáčka by měla být přirozeně hustá, proto buď dusíme o chvilku déle, případně naopak dolijeme trochu vody.) Na závěr okořeníme mletým muškátovým oříškem a trochou oregana. Boloňskou směs servírujeme na uvařené špagety a posypeme strouhaným tvrdým sýrem a sekanou zelenou petrželkou.
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 24., 2017
Těstoviny

Těstoviny s hráškem a slaninou

300 g těstovin (např. kolínek), 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 300 g slaniny, 200 g mraženého hrášku, 1/2 hrnku vody nebo vývaru, sůl, hrubě mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 13., 2017
Těstoviny

Špagety Carbonara

Slaninu si nakrájíme na malé, úzké plátky a osmažíme na másle. Mezitím si smícháme vajíčka s nastrouhaným parmazánem. Špagety uvaříme v osolené vodě tak, aby byly ,,al dente,,. Uvařené špagety vložíme na pánev k osmažené slanině a zalijeme vajíčkem. Rychle promícháme. Vajíčko se nesmí začít srážet, mělo by být skoro syrové. Pro jemnost omáčky přidáme trochu vody z uvařených špaget. Ochutíme solí a pepřem. Můžeme přidat pokrájenou chilli papričku a ozdobíme čerstvou bazalkou nebo petrželkou.
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 10., 2017
Těstoviny

Dýňové těstoviny se šunkou

400 g těstovin (doporučujeme fusilli tricolore Coop Premium), 3 lžíce olivového oleje, 200 g kvalitní šunky (např. pražské), 6 stroužků česneku, 300 g dýně, hrnek vody nebo vývaru, 5 lžic zakysané smetany Ranko, sůl (např. jedlá sůl s jodem Klasik), pepř, 2 až 4 jarní cibulky
Číst dále »
0 komentářů
Září 18., 2017
Houby, Těstoviny,

Houbové těstoviny se čtyřmi druhy sýrů

1 balíček těstovin (např. rigatoni), 100 g másla, několik hříbků (nebo lišek), hrst čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, 100 g eidamu, 100 g gorgonzoly (můžeme nahradit plísňovým sýrem niva), 100 g mozzarelly, 100 g parmazánu, 100 ml smetany (12%), sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
Září 1., 2017
Těstoviny

Rychlé těstoviny s bazalkovým pestem

Nemáte času nazbyt? Tyto těstoviny máte do půlhodiny na stole a hlavně si na nich báječně pochutnáte!
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 17., 2017
Těstoviny

Těstoviny s cuketou

Cukety nakrájíme na kolečka a červenou papriku na malé kostičky. Cukety s paprikou osmažíme na olivovém oleji a chvíli podusíme (cukety pustí vlastní šťávu). Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obale, uvařené na skus je scedíme a vmícháme do pánve s cuketami. Podle chuti a možností přidáme konzervovaný chřest. Ochutíme solí a pepřem, vmícháme strouhaný sýr a servírujeme na talíře. Na závěr posypeme posekanou zelenou petrželkou a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 31., 2017
Těstoviny

Špagety se sušenými rajčaty

Přivedeme k varu větší množství osolené vody na špagety a uvaříme je podle návodu na obalu. Sušená rajčata vyndáme ze skleničky (olej z nich necháme stranou) a pokrájíme je na menší kousky. Mezitím si na slitém oleji z naložených rajčat opečeme plátky česneku a po chvíli přidáme i krevety. Přilijeme bílé víno a asi 10 minut povaříme. Poté osolíme, opepříme a přidáme špagety uvařené al dente. Vše jemně promícháme. (Směs nesmí být suchá, proto v případě potřeby přidáme ještě trošku vody!) Servírujeme na talíře, kde posypeme pokrájenými čerstvými cherry rajčátky a zelenými bylinkami. Ihned podáváme. Poznámka: Sušená nakládaná rajčata si můžeme připravit i doma – recept na ně naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů
Květen 30., 2017
Těstoviny

Těstoviny s hráškem a pistáciemi

200 g těstovin (např. špaget), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, hrst čerstvého hrášku (může být i mražený a povolený), 2 stroužky česneku, 60 g vyloupaných pistácií, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, 50 g strouhaného parmazánu, čerstvá máta na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky