Těstoviny

Vyberte si z 36 receptů

Září 18., 2017
Houby, Těstoviny,

Houbové těstoviny se čtyřmi druhy sýrů

1 balíček těstovin (např. rigatoni), 100 g másla, několik hříbků (nebo lišek), hrst čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, 100 g eidamu, 100 g gorgonzoly (můžeme nahradit plísňovým sýrem niva), 100 g mozzarelly, 100 g parmazánu, 100 ml smetany (12%), sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
Září 1., 2017
Těstoviny

Rychlé těstoviny s bazalkovým pestem

Nemáte času nazbyt? Tyto těstoviny máte do půlhodiny na stole a hlavně si na nich báječně pochutnáte!
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 17., 2017
Těstoviny

Těstoviny s cuketou

Cukety nakrájíme na kolečka a červenou papriku na malé kostičky. Cukety s paprikou osmažíme na olivovém oleji a chvíli podusíme (cukety pustí vlastní šťávu). Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obale, uvařené na skus je scedíme a vmícháme do pánve s cuketami. Podle chuti a možností přidáme konzervovaný chřest. Ochutíme solí a pepřem, vmícháme strouhaný sýr a servírujeme na talíře. Na závěr posypeme posekanou zelenou petrželkou a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 31., 2017
Těstoviny

Špagety se sušenými rajčaty

Přivedeme k varu větší množství osolené vody na špagety a uvaříme je podle návodu na obalu. Sušená rajčata vyndáme ze skleničky (olej z nich necháme stranou) a pokrájíme je na menší kousky. Mezitím si na slitém oleji z naložených rajčat opečeme plátky česneku a po chvíli přidáme i krevety. Přilijeme bílé víno a asi 10 minut povaříme. Poté osolíme, opepříme a přidáme špagety uvařené al dente. Vše jemně promícháme. (Směs nesmí být suchá, proto v případě potřeby přidáme ještě trošku vody!) Servírujeme na talíře, kde posypeme pokrájenými čerstvými cherry rajčátky a zelenými bylinkami. Ihned podáváme. Poznámka: Sušená nakládaná rajčata si můžeme připravit i doma – recept na ně naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů
Květen 30., 2017
Těstoviny

Těstoviny s hráškem a pistáciemi

200 g těstovin (např. špaget), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, hrst čerstvého hrášku (může být i mražený a povolený), 2 stroužky česneku, 60 g vyloupaných pistácií, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, 50 g strouhaného parmazánu, čerstvá máta na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Květen 19., 2017
Těstoviny

Těstoviny s pestem z medvědího česneku

Těstoviny: 1 balíček těstovin, sůl, olivový olej, strouhaný parmazán a zelená petrželka na ozdobu (nemusí být) Pesto: větší svazek listů medvědího česneku, hrst vlašských ořechů, 150 ml olivového oleje, trochu soli a citronové šťávy, 3 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
Číst dále »
0 komentářů
Květen 2., 2017
Těstoviny

Těstoviny s chřestem a krevetami

350 g těstovin (např. fettuccine), svazek zeleného chřestu, 200 g krevet (chlazených nebo mražených), olivový olej, 1 červená paprika, 4 stroužky česneku, zelená petrželka, barevný mletý pepř, sůl, 1 dl bílého vína
Číst dále »
0 komentářů
Květen 2., 2017
Těstoviny

Jarní těstoviny (Pasta primavera)

1 sáček (asi 350 g) těstovin (např. motýlků), asi 10 výhonků zeleného chřestu, 6 lžic olivového oleje, 1 cibule, 2 mrkve, 1 červená paprika, 1/2 zelené cukety, 4 stroužky česneku, hrst mladých hráškových lusků, 1 plechovka loupaných rajčat, sůl, mletý pepř, 100 g oblíbeného strouhaného sýra (např. gouda nebo parmazán)
Číst dále »
0 komentářů
Březen 22., 2017
Saláty, Těstoviny,

Osvěžující těstovinový salát

300 g těstovin, 200 g eidamu, 200 g šunky, 1/2 okurky, několik cherry rajčátek, několik lžic bílého jogurtu, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky