Těstoviny

Vyberte si z 37 receptů

Boloňské špagety

400 g vaječných špaget, 6 lžic olivového oleje, 1 větší cibuli, 100 g anglické slaniny, 2 mrkve, 1 malý celer, 5 stroužků česneku, 500 g mletého masa (nejlépe směs hovězí a vepřové), 1 plechovku loupaných rajčat, 1 větší rajčatový protlak, 1 dl červeného vína, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku, oregano, tvrdý sýr na posypání a petrželku na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 2., 2018
Těstoviny

Špagety s olivovým pestem

Špagety: 300 g špaget, sůl, několik černých oliv na ozdobu Olivové pesto: 1 hrnek panenského olivového oleje, 100 g černých oliv (bez pecky), 3 lžíce kešu oříšků (popř. slunečnicových semen), 3 stroužky česneku, trochu čerstvé bazalky, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 1 lžička soli
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 2., 2018
Těstoviny

Makarony s rukolovým pestem

Makarony: 1 balení makaronů, 3 rajčata, pár lístků rukoly (na ozdobu) Rukolové pesto: 150 g čerstvé rukoly, 1/2 hrnku olivového oleje, 3 stroužky česneku, 50 g piniových (popř. vlašských) ořechů, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce strouhaného parmazánu, sůl, trochu mletého pepře
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 24., 2018
Saláty, Těstoviny,

Těstovinový salát s mozzarellou

300 g těstovin – vyzkoušejte např. naše Farfalle COOP Premium (ve tvaru motýlků), 200 g čerstvého nebo mraženého hrášku, asi 10 malých červených rajčátek, 200 g mozzarelly, 2 stroužky česneku, 3 lžíce bílého vinného octa, sůl, mletý pepř, zelené bylinky (petrželka nebo bazalka)
Číst dále »
0 komentářů
Duben 13., 2018
Těstoviny

Těstoviny se slaninou a smetanou

1 balíček těstovin (např. 400 g vaječných špaget Varoma), 200 g anglické slaniny, 250 ml smetany (33%) – doporučujeme např. smetanu Ranko, sůl (např. jedlá sůl s jodem Klasik), hrubě mletý pepř, 4 žloutky, čerstvá zelená petrželka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
1 komentář
Duben 10., 2018
Těstoviny

Těstoviny s pestem z medvědího česneku

Těstoviny: 1 balíček těstovin, sůl, olivový olej, strouhaný parmazán a zelená petrželka na ozdobu (nemusí být) Pesto: větší svazek listů medvědího česneku, hrst vlašských ořechů, 150 ml olivového oleje, trochu soli a citronové šťávy, 3 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
Číst dále »
0 komentářů
Únor 27., 2018
Těstoviny

Šunkofleky s kyjovankou

400 g těstovin (nejlépe fleků), 5 lžic olivového oleje, 1 cibule, 300 g libového uzeného masa nebo kvalitní šunky, 3 stroužky česneku, 1 sklenice pikantního zeleninového salátu Kyjovanka (doporučujeme naši Kyjovanku Dle Gusta), 5 vajec, 1 dl mléka, sůl, mletý pepř, špetka mletého či strouhaného muškátového oříšku, sádlo na vymazání, tvrdý sýr na posypání (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Leden 29., 2018
Těstoviny

Zapečené těstoviny s pórkem

Nejprve si v osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny na skus. Poté si na másle rozpuštěném na pánvičce osmahneme na kolečka pokrájený pórek s klobáskami. Vmícháme k uvařeným těstovinám a zalijeme smetanou. Ochutíme solí, bílým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Přendáme do zapékací mísy, navrch rozklepneme vajíčka a vložíme do rozehřáté trouby (180 stupňů Celsia). Tam necháme zhruba 20 minut péci dozlatova. Horké podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 5., 2018
Těstoviny

Těstoviny s dýní a smetanou

Ochutnejte tento netradiční recept s dýní. Jejich sezóna je právě v plném proudu a proto je ideální čas na vyzkoušení! Příprava je opravdu nenáročná, zabere vám pár minut, zato chuť vás jistě mile překvapí.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky