Domácí výrobky

Vyberte si z 76 receptů

Domácí citronový sirup

Citrony omyjeme a vymačkáme z nich veškerou šťávu. Tu přecedíme přes jemné sítko a dáme do kastrolu ohřát (pozor, nevaříme!). Poté přisypeme krystalový cukr a mícháme do úplného rozpuštění (případně opět trochu zahřejeme). Vzniklý citronový sirup přelijeme do čisté lahve, kterou dobře uzavřeme a uložíme na chladné, tmavé a suché místo.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí směs na přípravu horké čokolády

2 hrnky krupicového cukru, 1 a 1/2 hrnku kakaa (vyzkoušejte naše kvalitní holandské kakao COOP Premium), 1 hrnek sušeného mléka, 1/2 hrnku třtinového cukru, 100 g hořké čokolády (co nejkvalitnější – např. COOP Premium se 70% kakaa)
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 12., 2018
Domácí výrobky

Domácí tuňákové sušenky pro psy

Rozdrcené ovesné vločky s kukuřičnou moukou dáme do misky. Přidáme kypřicí prášek do pečiva (popř. jedlou sodu) a tuňáka (včetně oleje či vlastní šťávy). Přilijeme trošku vody a mícháme, aby nám vznikla tuhá směs. Z ní vyválíme asi 1 cm vysokou placku a vykrajujeme z ní různé tvary sušenek – například kosti. Sušenky dáme na pekáč vyložený pečicím papírem a necháme chvíli odpočinout. Poté je pečeme v troubě předehřáté na 200°C zhruba 20 minut dozlatova. Necháme vychladnout a podáváme pejskovi.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí jablečná přesnídávka

Nejprve si omyjeme a oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a rozkrájíme na kousky. Ty dáme vařit do vody (1 l) s cukrem. Uvařené (až rozvařené) je rozmixujeme tyčovým mixerem. Do druhého hrnce s vařicí vodou (1/2 l) a vanilkovými cukry vmícháme vanilkové pudinky rozmíchané ve 1/4 l vody (připravíme si vlastně pudink bez mléka) a povaříme asi 2 minuty.Poté smícháme pudink s rozmixovanými jablky dohromady. Domácí jablečnou přesnídávku dáváme do malých skleniček a sterilujeme 20 minut při teplotě 80 °C.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí malinová limonáda

2 hrsti čerstvých malin, 1 lžíce třtinového cukru, 1 hrst čerstvé máty, 1 litr sody nebo vody, ledová tříšť (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí jahodový jogurt

Mléko ohřejeme na teplotu 35 až 40° Celsia (ne vyšší!). Pečlivě smícháme s živým jogurtem a dáme do vymytých a vysušených skleniček, které vložíme buď do jogurtovače nebo někam do tepla (např. do peřin). Teplota prostředí by přitom měla být stále 35 ° Celsia. Po zhruba 8 hodinách, kdy nebudeme se skleničkami hýbat, budeme mít hotový domácí bílý jogurt. Takto připravený jogurt před podáváním přelijeme tekutým medem a doplníme pokrájenými omytými jahodami. Okamžitě podáváme (případně bílý jogurt skladujeme v lednici).
Číst dále »
0 komentářů

Domácí hot dogy (párky v rohlíku)

4 rohlíky, 4 kvalitní párky, 2 rajčata, 1 červená cibule, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kvalitního kečupu, sůl, trochu citronové šťávy, trochu cukru, oblíbená hořčice
Číst dále »
0 komentářů

Domácí rybízový sirup

2 kg čerstvého rybízu, 2 až 3 kila krupicového cukru.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí meruňkový jogurt

Mléko ohřejeme na teplotu 35 až 40° Celsia (ne vyšší!). Pečlivě smícháme s živým jogurtem a dáme do vymytých a vysušených skleniček, které vložíme buď do jogurtovače nebo někam do tepla (např. do peřin). Teplota prostředí by přitom měla být stále 35 ° Celsia. Po zhruba 8 hodinách, kdy nebudeme se skleničkami hýbat, budeme mít hotový domácí bílý jogurt. Takto připravený jogurt před podáváním přelijeme tekutým medem a doplníme pokrájenými meruňkami. Okamžitě podáváme (případně bílý jogurt skladujeme v lednici).
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky