Domácí výrobky

Vyberte si z 77 receptů

Domácí rybí prsty (rybičky)

Rybí prsty (rybičky): 4 až 5 brambor, 2 vejce (na uvaření), 300 ml mléka, 1 malá cibule (do mléka), 3 hřebíčky, 1 bobkový list, 200 g filetu z lososa, 200 g filetu z bělomasé ryby (treska, pangas, makrela apod.), 50 g másla, 1 cibule (na osmažení), 1 lžíce worcesterské omáčky, sůl, mletý pepř, čerstvá zelená petrželka, hladká mouka, 2 vejce (na trojobal), strouhanka Dále: mražená zelenina (např. směs hrášek, kukuřice, mrkev, brokolice), kousek másla, sůl
Číst dále »
1 komentář
Březen 28., 2019
Domácí výrobky

Domácí bylinková sůl

1/2 hrnku čerstvých bylinek (např. rozmarýn a tymián) a 1/2 hrnku hrubozrnné soli
Číst dále »
0 komentářů
Březen 28., 2019
Domácí výrobky

Domácí bylinkové máslo ze smetany

2 kelímky smetany ke šlehání (33% tuku), sůl, čerstvé bylinky podle chuti (pažitka, petrželka, kopr, tymián, bazalka apod.)
Číst dále »
0 komentářů
Březen 6., 2019
Domácí výrobky

Domácí bílá čokoláda s jahodami

200 g kakaového másla, 100 g moučkového cukru, 1 lžíce sušeného mléka, 100 g sušených jahod
Číst dále »
0 komentářů

Domácí kávový puding

Považujete se za pravé milovníky kávy? Pak není nic lepšího, než si jeden šálek uvařit a k němu si vychutnat tento jemný a krémový kávový puding!
Číst dále »
0 komentářů

Domácí chléb

V trošce vlažné vody si necháme vzejít kvásek. Mezitím si do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme sůl, kmín a vše důkladně promícháme. Poté vmícháme vzešlý kvásek a zpracujeme důkladně ručně těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 30 až 40 minut. Z vykynutého těsta poté utvoříme bochník, který nožem párkrát lehce na povrchu nařízneme, posypeme moukou a  dáme na plech vyložený pečicím papírem. Tam necháme ještě chvilku dovykynout. Po vykynutí pečeme nejprve v předehřáté troubě na 230 °C zhruba 15 minut. Po této době snížíme teplotu na 160 °C a pečeme dalších přibližně 45 minut (dokud nebude mít chléb opečenou kůrku). Čerstvý chléb podáváme například ke škvarkům nebo domácí paštice. Poznámka: Náš recept na vepřové škvarky naleznete ZDE a recept na domácí paštiku máme ZDE
Číst dále »
0 komentářů
Únor 27., 2019
Domácí výrobky

Domácí škvarkové placky

325 g hladké mouky, 325 g polohrubé mouky, 250 g škvarků, 1 kostka droždí, 300 ml mléka, 1 lžička krupicového cukru, 100 g změklého másla, 1 vejce, 1 a 1/2 lžičky soli, 1 a 1/2 lžičky celého kmínu
Číst dále »
0 komentářů

Domácí citronový sirup

Citrony omyjeme a vymačkáme z nich veškerou šťávu. Tu přecedíme přes jemné sítko a dáme do kastrolu ohřát (pozor, nevaříme!). Poté přisypeme krystalový cukr a mícháme do úplného rozpuštění (případně opět trochu zahřejeme). Vzniklý citronový sirup přelijeme do čisté lahve, kterou dobře uzavřeme a uložíme na chladné, tmavé a suché místo.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí polévkové nudle

200 g polohrubé mouky, 100 g hrubé mouky, trochu soli, 3 vejce, 3 lžíce studené vody, trochu polohrubé mouky na vál
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky