Zahradní party

Vyberte si z 337 receptů

26 března., 2025
Předkrmy a lehká jídla

Pizza šneci

Vyzkoušejt tyto snadné, rychlé a chuťové skvělé pizza šneky! Budeme na ně potřebovat: 1 balení listového těsta (vyzkoušejte naše listové těsto Dle Gusta), 1 rajčatový protlak, 2 stroužky česneku, 1 lžičku olivového oleje, sůl, 200 g šunky, mozzarellu, 1 rozšlehané vejce a oregano.
Číst dále »
11 března., 2025
Saláty

Caesar salát s lososem

Lososa očistíme (omyjeme a osušíme), nakrájíme na menší kostky a lehce potřeme olivovým olejem. Zprudka jej opečeme na nepřilnavé pánvi dozlatova (uvnitř by však maso mělo zůstat měkké) – pečeme asi 2 až 3 minuty z každé strany. Opečené kousky lososa mírně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Nyní si připravíme dresink: Ten vyrobíme tak, že všechny uvedené ingredience ušleháme ponorným mixérem a vzniklý dresink dáme vychladit. Opečeného lososa dáme dáme do mísy, na pánev přilijeme olivovým olej a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou bílou bagetu. Při opékání ke krutonům z bagety přidáme i prolisovaný česnek a na závěr krutony trochu osolíme. Poté omyjeme, osušíme a natrháme ledový salát a nakrájíme cherry rajčátka. Obojí dáme do mísy s opečenými kousky lososa, přihodíme krutony z bagetky a vše zalijeme vychlazeným dresinkem. Posypeme strouhaným parmazánem či jiným oblíbeným sýrem a můžeme podávat. Poznámka: Caesar (čteme césar) salát poprvé vytvořil Ital Caesar Cardini (1896-1956), který emigroval z Itálie do USA a vedl restauraci nejen tam (konkrétně v San Diegu), ale i v 17 mil vzdálené mexické Tijuaně. Jeho původní verze Caesar salátu se od té současné liší jen tím, že Cardini do dresinku nepřidával ančovičky (místo nich dával worchestrovou omáčku). Každopádně již tenkrát v salátu […]
Číst dále »

Cibule zapečené s kozím sýrem a slaninou

4 velké červené cibule (popř. mohou být i bílé či žluté), 150 g kvalitní slaniny, 150 g kozího sýra, čerstvý tymián (nemusí být)
Číst dále »

Slané tvarohové tyčinky

250 g měkkého tvarohu, 250 g hladké mouky, 250 g másla, 2 vejce, 1 žloutek na potření, sůl, kmín, sezamové semínko na posypání
Číst dále »
13 února., 2025
Polévky studené

Valentýnská polévka – jahodové gazpacho

Chystáte se připravit pro svou lásku romantickou večeři a přemýšlíte nad něčím novým a netradičním? Pokud nepatříte zrovna mezi milovníky horkých a poctivých polévek, za to na sladkém si pochutnáte kdykoliv, pak vyzkoušejte ovocnou studenou polévku. Je zdravá, lahodná a nebude vám po ní těžko. Na dvě porce budeme potřebovat: 200 g jahod, 50 g borůvek, 50 g malin, 3 lžíce vody, hrst lístků máty + na ozdobu, 100 g cukru krupice, 2 lžičky limetkové šťávy, 2 lžíce pomerančové šťávy, 1 lžíce mascarpone + na ozdobu
Číst dále »

Kuskus se sušenými rajčaty a sýrem akawi

Kuskus se sušenými rajčaty a sýrem akawi je přesně ten typ rychlého a jednoduchého jídla, které nás v únorové zimě příjemně potěší a zahřeje. Navíc se dá po vychladnutí proměnit i v chutný salát na druhý den. Na kuskus si připravíme: 150 g kuskusu, 1/2 lžičky soli, 4 lžíce olivového oleje, 1 červená cibule, 8 naložených sušených rajčat, 3 stroužky česneku, 125 g bílého sýra akawi (nejlépe Ranko), 1/4 okurky a čerstvé bylinky na ozdobu (petrželka, bazalka…)
Číst dále »
23 ledna., 2025
Moučníky pečené

Tvarohové koláčky s ovocem

Těsto: 300 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, 250 g másla Ranko, 2 vejce, 20 g cukru, 25 g droždí, 100 ml mléka Ranko, sůl Náplň: 250 g měkkého tvarohu Ranko, 60 g moučkového cukru, 1 lžíce strouhané citronové kůry, 1 lžíce citronové šťávy, 50 g kokosu, 1 vanilinový cukr, 1 hrnek čerstvého ovoce na ozdobu (např. jahod, malin…)
Číst dále »
21 ledna., 2025
Přílohy

Chléb s bazalkovým pestem

Řekne-li se bazalkové pesto, okamžitě si jej představíme s těstovinami. Ovšem my vás dnes přesvědčíme, že vynikající je také s chlebem. Pestem si krajíc chleba nebudeme potírat, ale bude přímo součástí těsta na vynikající domácí chléb. 400 g hladké mouky, 5 g sušeného droždí, 20 g cukru, 20 g rozpuštěného másla + máslo na vymazání formy, 2 vejce, 50 ml mléka, 190 ml vody, 190 g bazalkového pesta, sůl, kousek tvrdého sýra a čerstvé bazalky na ozdobu
Číst dále »

Teplý salát z červené čočky

2 hrnky červené čočky, 3 hrnky zeleninového vývaru, 1 cibule, 3 rajčata, 1 až 2 lžičky dijonské hořčice, 2 papriky, sůl, pepř, petrželka, citron, olivový olej
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky