Jako první si připravíme základní vanilkové dortíky, samozřejmě můžete použít jakýkoliv jiný základ, pakliže preferujete například čokoládové, přidejte lžíci kakaa, popřípadě sáhněte po mrkvové variantě, která se taktéž skvěle hodí.  V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Přidáme změklé máslo a důkladně rozmícháme, aby se v suché směsi téměř ztratilo. Do jiné nádoby vlijeme mléko, olej, přidáme vejce, jogurt a semínka z celého vanilkového lusku. Důkladně promícháme a pokud chceme, můžeme přidat trochu gelového barviva, aby dortíky získaly veselejší barvy. Za stálého míchání přiléváme mokrou směs k té suché a důkladně promícháváme, dokud nevznikne hladké těsto. Formu na muffiny (recept je 12 kusů) vyložíme papírovými košíčky a plníme do ¾ těstem. Pečeme v troubě vyhřáté na 175°C, dokud povrch nezezlátne, muffiny nenabydou a těsto se po zapíchnutí špejle nelepí. Necháme úplně vychladnout. Mezitím připravíme krém. Do vyšší nádoby vlijeme studenou smetanu, přidáme mascarpone, cukr a případně také trochu barviva. Šleháme do zhoustnutí. Můžeme se vrhnout na vytvoření oušek. Fondán či marcipán rozdělíme na dvě poloviny, jednu necháme čistou, do druhé přidáme pár kapek barviva a důkladně promačkáme, abychom získali světle růžový odstín. Z bílé části vymodelujeme dva válečky, které poté na jednom konci palcem zmáčkneme. To samé uděláme s částí růžovou, ovšem válečky zmenšíme. Poté je vlepíme dovnitř bílé části a vytvoříme tak ouška. Na vychladlé muffiny navrstvíme krém, buď pomocí cukrářského sáčku a zdobicí špičky, a nebo postačí zadní částí lžíce krouživými pohyby vytvořit malé hromádky. Na vrch zapíchneme dvě malá ouška a můžeme podávat.