Večeře

Vyberte si z 534 receptů

29 ledna., 2024
Vepřové maso

Uzené vepřové se zelím

cca 1 a 1/2 kg uzeného vepřového masa, 1 sklenka vody, 1 sklenka světlého piva, 4 stroužky česneku, 5 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, 2 lžíce krupicového cukru, 1 lžíce vinného octa, 1 sáček kysaného zelí, 1 lžíce kmínu, 1 lžička soli, 2 cibule
Číst dále »
0 komentářů

Cizrnová polévka

400 g cizrny, 100 g másla, 1 cibule, 4 rajčata, 2 lžičky římského kmínu, trochu mletého pepře, 4 stroužky česneku, 1 litr zeleninového vývaru, 250 ml smetany (12%) a trochu zelené petrželky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Kuřecí paličky ve slanině

Jak docílit toho, aby nebylo kuřecí maso po upečení nebo ogrilování suché? Jednoduše. Stačí jej nejprve naložit do marinády a poté péct spolu s plátkem slaniny. Maso zůstane šťavnaté, chuť bude úžasná a vy se budete rozplývat blahem. Na kuřecí paličky ve slanině budeme potřebovat: 8 kuřecích paliček, 6 lžic olivového oleje, 3 stroužky česneku, trochu čerstvého či sušeného rozmarýnu, sůl a čerstvě mletý pepř, 8 silnějších plátků slaniny a kousek másla.
Číst dále »
1 komentář

Quinoa se zeleninou

1 hrnek bílé quinoi, 2 hrnky vody, 4 lžíce olivového oleje, 1 žlutá nebo červená cibule, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 mrkev, 5 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, zelené bylinky (např. petrželka) na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Cizrnové placičky Falafel

400 g cizrny (doporučujeme naši značku Varoma), 4 stroužky česneku, 1 menší cibule, sůl a mletý pepř, 2 lžičky římského kmínu, 2 lžičky mletého koriandru, svazek zelené petrželky, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
16 ledna., 2024
Vepřové maso

Vepřové kotlety plněné sýrem

4 vepřové kotlety, 200 g tvrdého sýra (např. gouda), 2 stroužky česneku, 1 cibule, kousek čerstvého tymiánu (popř. trošku sušeného), 6 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, 1 dl vody nebo vývaru, 250 ml smetany
Číst dále »
0 komentářů
11 ledna., 2024
Bramborové pokrmy

Zapečené noky s rajčatovou omáčkou

Udělat dobré zapečené noky není úplně tak jednoduché, ale s našimi předpřipravenými vám to půjde jedna báseň. Navíc rajčata se slaninou a česnekem jim dodají opravdu výtečnou chuť! Rozhodně vyzkoušejte… Připravíme si: 500 g bramborových noků (doporučujeme naše bramborové gnocchi Varoma), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibuli, 200 g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 plechovku krájených konzervovaných rajčat, sůl, mletý pepř, bylinky (skvělé je oregano) a 200 g tvrdého sýra (např. Emmentaller COOP Premium).
Číst dále »
0 komentářů
11 ledna., 2024
Rýžové pokrmy

Dýňové rizoto

Dýni rozkrojíme, vydlabeme vnitřek se semínky a dýni omyjeme. Její dužinu nakrájíme na menší kostky a ty dáme na plech spolu s pokrájenou cibulí a česnekem. Pokapeme olivovým olejem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °Celsia. Pečeme asi 20 minut (dýně změkne a na okrajích zezlátne). V průběhu pečení dýně si připravíme rizoto: Na hlubší pánvičce si na trošce olivového oleje osmahneme nasucho rýži (jen chvíli a stále přitom mícháme), poté ji zalijeme bílým vínem a dále postupně přidáváme sběračku vody nebo zeleninového vývaru – vždy, když se předchozí tekutina téměř vyvaří. Takto pokračujeme tak dlouho (asi 15 až 20 minut), dokud není rýže hotová. Poté k ní přidáme opečené kousky dýně s cibulí a česnekem, najemno nastrouhaný kousek čerstvého zázvoru a vše promícháme. Ochutíme solí, mletým pepřem a citronovou šťávou. Podle možností přidáme pár lístků čerstvé šalvěje a můžeme podávat. Dýňové rizoto se hodí jako příloha k masu či rybě, ale výborné je i samotné.
Číst dále »
0 komentářů

Šafránová rýže s kuřetem

cca 12 nitek šafránu, 6 lžic teplé vody, 8 lžic olivového oleje, 600 g kuřecího masa, 2 červené cibule, 1 řapíkatý celer, 3 stroužky česneku, 4 snítky čerstvého tymiánu (případně trochu sušeného), šťáva z 1 citronu, 1 dl bílého vína, 4 dl drůbežího vývaru, 250 g rýže, sůl, čerstvě drcený černý pepř, čerstvá chilli paprička (podle chuti)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky