Večeře

Vyberte si z 514 receptů

Březen 16., 2021
Ryby a mořské plody

Candát s rozmarýnem

4 filety z candáta, 1 dl bílého vína, 2 dl zeleninového vývaru, 40 g másla, 4 až 5 ks snítek čerstvého rozmarýnu, sůl, hladká mouka na obalení, mletý pepř, 1 citron
Číst dále »
0 komentářů
Březen 16., 2021
Polévky teplé

Jarní zeleninová polévka

2 brambory, 2 mrkve, 1 petržel, 1 malá kedlubna, 1 hrst zeleného hrášku (čerstvého nebo mraženého), 1 menší pórek, kousek řapíkatého celeru (i s natí), 4 lžíce másla, 3 stroužky česneku, 1 a 1/2 l drůbežího vývaru, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Číst dále »
0 komentářů
Březen 16., 2021
Pomazánky

Škvarková pomazánka s jarní cibulkou

Škvarky umeleme v mlýnku na maso, přidáme pokrájené vejce, okurky, najemno nakrájenou jarní cibulku a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přimícháme hořčici a majonézu, důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým chlebem. Chleby se škvarkovou pomazánkou můžeme ozdobit nakrájenou jarní cibulkou.
Číst dále »
0 komentářů
Březen 12., 2021
Bezmasá jídla

Pizza z květákového těsta

Na těsto: 150 g květáku, 1 bílek, 50 g mletých mandlí, 40 g pohankové nebo celozrnné mouky, špetka kypřicího prášku nebo jedlé sody, sůl a mletý pepř Na pizzu: 100 g šunky, 3 rajčata, 4 žampiony, 1 balíček mozzarelly, koření na pizzu (tymián…), hrst čerstvé rukoly a olivový olej
Číst dále »
0 komentářů
Březen 10., 2021
Luštěniny

Dhál z červené čočky

Základem indického jídla dhál je červená čočka. Na 2 porce budeme potřebovat 200 g červené čočky, 1 cibuli, 200 ml zeleninového vývaru, 250 ml rajčatového protlaku, polévkovou lžíci oleje, stroužek česneku, citronovou šťávu podle vaší chuti, lžičku kari, kurkumy, drceného kmínu a typického indického koření Tandoori Masala.
Číst dále »
0 komentářů
Březen 9., 2021
Zeleninová jídla

Pečená zelenina s javorovým sirupem

Vyzkoušejte naši výtečnou pečenou zeleninu s javorovým sirupem a vytvoříte si na ní závislost! Budeme potřebovat: 4 mrkve, 4 petržele, 3 předvařené červené řepy, 2 cibule, 1 palice česneku, 1 citron, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce javorového sirupu, sůl, mletý pepř a tymián (čerstvý či sušený)
Číst dále »
0 komentářů
Březen 9., 2021
Zeleninová jídla

Zelenina v těstíčku (tempura)

800 g zeleniny (např. mrkev, lilek, cuketa, fazolky, brokolice, paprika, brambory…), olej na smažení Těstíčko (tempura): 2 vejce, 200 ml studené perlivé vody, 200 g hladké mouky, trochu soli Omáčka: 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce sherry nebo portského vína, nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného (bio) citronu
Číst dále »
0 komentářů
Březen 5., 2021
Polévky teplé

Řeřichová polévka

Pokud si doma také pěstujete řeřichu, vyzkoušejte skvělou řeřichovou polévku. Řeřicha má vysoký obsah vitamínu C a vitamínu K. Tak se pojďte pustit do jarní očisty.
Číst dále »
0 komentářů
Březen 5., 2021
Bramborové pokrmy

Pečené brambory s bylinkami

5 až 6 středně velkých brambor, máslo, sůl, česnek a bylinky (tymián, oregano, bazalka….)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky