Večeře

Vyberte si z 534 receptů

22 dubna., 2024
Ryby a mořské plody

Lososové taštičky

350 g listového těsta, 200 g čerstvého lososa, 100 g krémového sýra (vyzkoušejte náš Ranko Duko), hrst černých oliv, 100 g cherry rajčat, 2 lžíce másla, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
18 dubna., 2024
Polévky teplé

Polévka z potočnice a smetany

100 g čerstvé potočnice, 2 lžíce másla, 2 cibule, 1 brambor, 1 litr vody nebo zeleninového vývaru, 250 ml smetany 33%, sůl, mletý pepř a zakysaná smetana s lístky potočnice na ozdobu.
Číst dále »
0 komentářů
18 dubna., 2024
Drůbež

Pikantní kuřecí špízy

4 kuřecí prsa, 1 dl olivového oleje, 1 chilli paprička, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olej na smažení (vyzkoušejte náš řepkový olej COOP Premium), 2 červené cibule pokrájené na osminky, 2 červené papriky pokrájené na kousky a šťáva z limetky či citronu
Číst dále »
0 komentářů
16 dubna., 2024
Přílohy

Pohanka se špenátem a žampiony

Pohanku probereme, propláchneme studenou vodou a dáme do hrnce. Zalijeme horkou vodou, přidáme nové koření a sůl a pod pokličkou přivedeme k varu. Oheň ztlumíme a pár minut necháme pohanku nasáknout tekutinu do sebe. Poté plamen úplně vypneme a pohanku necháme nabobtnat a pod pokličkou zcela dojít. Mezitím si na másle na pánvičce opečeme pokrájené žampiony. Asi po 5 minutách opékání dozlatova k nim přihodíme lístky špenátu a prolisovaný česnek. Za stálého míchání opékáme poslední minutku, aby se chutě propojili. Takto připravenou směs vmícháme do uvařené pohanky a hotový pokrm můžeme podávat. Samotný, nebo jako přílohu.
Číst dále »
0 komentářů
11 dubna., 2024
Zeleninová jídla

Brokolicové placičky pečené v troubě

Vyzkoušejte místo smažení pečení v troubě. Placičky nebudou tak mastné a na chuti jim to v žádném případě neubere. Naopak! Na brokolicové placičky si připravíme: 1 brokolici, 7 lžic hladké mouky, 2 vejce, 200 g tvrdého sýra (vyzkoušejte Emmentaler COOP Premium), sůl, pepř a olivový olej (na potření).
Číst dále »
0 komentářů
10 dubna., 2024
Polévky teplé

Kuřecí vývar s domácími nudličkami

Polévka: 400 g kuřete nebo kuřecích kostí, 1 a 1/2 litru vody, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 1 cibule, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, sůl, mletý pepř, zelená petrželka Nudličky: 4 lžíce hrubé mouky, 1 vejce
Číst dále »
0 komentářů
10 dubna., 2024
Polévky teplé

Krémová polévka z kukuřice

2 cibule, 4 lžíce oleje, 1 l zeleninového vývaru, 4 kukuřičné klasy (případně 1 sáček mražené kukuřice), 100 ml smetany ke šlehání (doporučujeme vyzkoušet naši smetanu ke šlehání Ranko), muškátový oříšek, mletý pepř, černé olivy (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Kuskus s rajčaty

15 až 20 cherry rajčátek, 3 lžíce olivového oleje, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 450 ml zeleninvého nebo masového vývaru, 250 g kuskusu, sůl, mletý pepř, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce posekaného koriandru (popř. petrželky), 2 lžíce citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů
10 dubna., 2024
Drůbež

Česnekové kuře

1 celé kuře, 3 větší paličky česneku, 4 dl bílého vína, 8 lžic olivového oleje, sůl, 2 cibule, 3 mrkve, 10 brambor, 100 g másla, čerstvý rozmarýn
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky