Večeře

Vyberte si z 542 receptů

Domácí hovězí hamburger

300 g hovězího mletého masa, 1 lžička soli, 1 lžička koření na mletá masa, olej na smažení, 4 housky, 4 lžíce kvalitního kečupu, 4 lžíce hořčice, 4 plátky toastového sýra, 4 kolečka rajčat, 4 kousky kadeřavého salátu, 4 kolečka červené cibule
Číst dále »
18 června., 2024
Luštěniny

Fazolové karbanátky

Fazole si nejprve propláchneme a namočíme přes noc. Druhý den je dáme spolu s čistou vodou, cibulí (na čtvrtinky) a kořením do tlakového hrnce a vaříme zhruba 40 minut. Z uvařených fazolí vyndáme koření a spolu s cibulí fazole částečně rozmačkáme. Přidáme strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, sůl a nasekané zelené bylinky. Kdo chce, dochutí ještě lahůdkovým droždím. Z připravené směsi tvarujeme mokrýma rukama karbanátky, které smažíme na oleji nebo přepuštěném másle.
Číst dále »

Vařené nové brambory s bylinkami

Brambory očistíme (škrábat nemusíme) a dáme vařit – nejlepší je to v páře, ale můžeme je dát klasicky do vody. Mezitím si do větší mísy vymačkáme citronovou šťávu a přidáme do ní olivový olej, rozpuštěné máslo, sůl a nasekané čerstvé bylinky. Řádně promícháme. Přidáme i uvařené brambory, již jen jemně promícháme a necháme je nasáknout a obalit bylinkovou směsí. Podáváme k masu, pečené zelenině, rybám nebo třeba samotné k zakysanému mléku.
Číst dále »
17 června., 2024
Vepřové maso

Marinovaná a pečená vepřová žebírka

1 kg vepřových žebírek (mohou být i uzená), 150 g rajského protlaku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 4 stroužky česneku, sůl, pár kapek tabasca
Číst dále »
12 června., 2024
Bezmasá jídla

Vegetariánský burger

Fazole včetně nálevu rozmačkáme vidličkou na kaši. Mrkev oloupeme a nastrouháme. Smícháme s fazolemi, přidáme chia semínka a ochutíme solí s pepřem a nasekanou zelenou petrželkou. Necháme ve směsi nasáknout chia semínka – zhruba hodinku. Poté tvarujeme burgery, které opečeme na pánvi s trochou oleje dozlatova. Bulky (housky) rozkrojíme a opečeme na trošce másla. Poté vrstvíme zeleninu i opečený burger mezi housky. Podle chuti přidáme dresing nebo majonézu, spíchneme špejlí a ihned podáváme.
Číst dále »
10 června., 2024
Polévky teplé

Koprová polévka

1 svazeček čerstvého kopru, 1 a 1/2 l vody, sůl, pepř, 1 lžička kmínu, 5 středně velkých brambor, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 kelímek smetany 13 % (vyzkoušejte smetanu Ranko), trochu citronové šťávy, kousek másla, trochu čerstvého kopru na ozdobu
Číst dále »

Jahodové tvarohové knedlíky

1 kg polotučného měkkého tvarohu (vyzkoušejte naši značku Ranko), 600 g polohrubé mouky + trochu na posypání válu, 120 g rozehřátého másla (také Ranko), 4 vejce, 60 g moučkového cukru, zakysaná smetana (Ranko), špetka soli a 20 až 30 čerstvých jahod.
Číst dále »
10 června., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Opilé švestky zabalené ve slanině

Máte už dárek k nedělnímu Dni otců? Pokud má váš tatínek rád zajímavá jídla, připravte mu opilé švestky se slaninou, opečené na grilu nebo v troubě. Vsadíme se, že takový předkrm předtím ještě nikdy neochutnal! 200 g sušených švestek (bez pecky), 100 g loupaných mandlí, 1 dl vodky (vyzkoušejte naši vodku Marshall), 200 g krájené anglické slaniny
Číst dále »
7 června., 2024
Ryby a mořské plody

Rybí filé v těstíčku

1 kg filé z mořské ryby (bez kostí), šťáva z 1 citronu, sůl, mletý pepř, 150 g hladké mouky, 150 ml piva (doporučujeme naše pivo Královar), 1/4 prášku do pečiva, 1 vejce, čerstvé bylinky nebo trochu koření podle chuti (např. provensálské koření), olej na smažení
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky