Vánoce

Vyberte si z 142 receptů

15 listopadu., 2016
Nápoje teplé

Ruský čaj s vodkou

2 dl vody, 1 dl pomerančového džusu, 1 kousek skořice, 3 hřebíčky, 3 lžičky černého sypaného čaje, 2 cl citronové šťávy, 5 cl vodky, třtinový cukr, plátek pomeranče na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Carpaccio z hovězí svíčkové

250 g hovězí svíčkové, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, mořská sůl, čerstvě drcený černý pepř, 50 g naložených kaparů (koupíme v malé skleničce), pár černých oliv (bez pecky), kousek parmazánu, hrst čerstvé rukoly
Číst dále »
0 komentářů
21 října., 2016
Moučníky pečené

Pravé americké sušenky (cookies)

2 a 1/4 hrnku hladké mouky, 1 lžička sody, 1/2 lžičky soli, 1 hrnek změklého másla, 1 a 1/4 hrnku cukru krystal, 1 lžička vanilkového extraktu, 2 vejce, čokoládové pecky nebo čokoláda
Číst dále »
51 komentářů
9 září., 2016
Moučníky pečené

Čokoládové brownies

350 g kvalitní hořké čokolády, 250 g másla, 3 celá vejce, 250 g třtinového cukru, 90 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, vanilková esence
Číst dále »
0 komentářů
1 března., 2016
Moučníky pečené

Čokoládové košíčky plněné krémem

Čokoládu nastrouháme, mouku prosejeme. Vmícháme do ní ořechy, čokoládu, citrónovou kůru, kakao a vanilkový cukr. Pak přidáme změklý tuk s vejci a vypracujeme hladké těsto. Formičky ve tvaru košíčků podle potřeby vymažeme tukem a vtlačíme do nich kousky těsta a vymačkáme. Košíčky vložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě (na cca 160 až 170 stupňů Celsia) zhruba 8 – 10 minut. Mezitím si připravíme krém: Máslo utřeme s kakaem a postupně do něj zašleháváme zahuštěné slazené mléko. Dochutíme tuzemákem. Upečené a vychladlé košíčky vyklopíme z formiček a naplníme čokoládovým krémem. Na chladném místě je necháme ztuhnout. Poté si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem a polevu necháme mírně  zchladnout. Touto čokoládovou polevou košíčky přelijeme a na závěr ozdobíme podle fantazie – kokosovou moučkou, strouhanou čokoládou, mandlemi, ořechy, barevnou rýží či lentilkami.
Číst dále »
0 komentářů

Linecká srdíčka

Na vál si prosejeme hladkou mouku, přidáme moučkový cukr se změklým máslem, žloutky a citronovou kůru. Promneme rukama a vytvoříme těsto, které dáme na chvilku do chladu odpočinout. Na pomoučeném vále si z těsta vyválíme tenký plát a vykrájíme srdíčka. U poloviny z nich vykrojíme druhým vykrajovátkem menší srdíčko uprostřed. Všechna srdíčka poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Ten dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia, kde pečeme 8 až 10 minut dozlatova. Po vychladnutí slepujeme srdíčka jahodovou marmeládou nebo džemem. Na závěr srdíčka pocukrujeme vlastnoručně vyrobeným vanilkovým cukrem.
Číst dále »
0 komentářů

Džem z celých citronů

Celé citrony vložíme do většího hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly zcela potopené. Hrnec uložíme na tři dny do chladna a dvakrát denně v něm měníme vodu. Čtvrtý den vodu slijeme a citrony necháme okapat. Citrony (i skůrou) pokrájíme na kousky, přičemž jadýrka odstraníme. Zalijeme dvěma a půl litry vody a dáme na ještě jeden den do chladu. Již neslíváme a dáme dusit na zhruba 40 minut s pokličkou a asi hodinu bez pokličky, přičemž občas zamícháme. Když je kůra z citronů měkká, vsypeme krupicový a želírovací cukr. Po chvilce přidáme kyselinu citronovou a naposledy krátce povaříme. Horký džem naplníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a sklenice obrátíme dnem vzhůru.
Číst dále »
2 komentáře

Rychlé kokosky

200 g kokosové moučky, 150 g moučkového cukru, 2 vejce, 2 lžíce měkkého tvarohu, 1 lžíce tuzemáku
Číst dále »
0 komentářů

Košíčky plněné ořechovou náplní

250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 150 g másla, vanilkový extrakt, 1 žloutek, 200 g mletých vlašských ořechů,3 lžíce polohrubé mouky
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání receptů

Rubriky