400 g červené řepy, 1 jablko, 1 malá cibule, 50 g křenu, sůl, 2 lžičky cukru, kmín, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, zelená petrželka nebo kopr
V tomto salátu se dokonale doplňuje chuť červené řepy s balkánským sýrem a vlašskými ořechy, proto neváhejte a pojďte se s námi pustit do jeho přípravy! Na salát si připravíme: 2 až 3 předvařené červené řepy, 100 g balkánského sýra (doporučujeme náš balkánský sýr Ranko), 50 g vlašských ořechů, 140 g bílého jogurtu (také vyzkoušejte naši značku Ranko), 2 až 3 stroužky česneku, sůl, čerstvá petrželka
Vyzkoušejte dort, ve kterém červená řepa dodává vláčnost a čokoláda s mandlemi luxusní chuť. Připravíme si: 300 g kvalitní hořké čokolády, 250 g syrové červené řepy, 4 vejce, 150 g cukru krupice, 120 g mletých mandlí, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, olivový olej, hladká mouka a nasekané vlašské ořechy či mandle na ozdobu (nemusí být).
Milujete vy nebo vaši blízcí dezert créme brulée, ale jako cukrář zrovna nevynikáte? Máte nečekanou návštěvu a rádi byste je pohostili něčím speciálním? Vyzkoušejte tento super rychlý recept sestávající pouze ze tří ingrediencí. Výsledkem budete překvapeni! Na bleskové créme brulée si připravíme: 2 velké kopečky kvalitní vanilkové zmrzliny, 2 žloutky a 2 lžíce cukru krupice.
300 g těstovin (např. vřetena či fusilli), 2 konzervy tuňáka v oleji (nejlepší jsou celé kousky), asi 10 malých rajčátek, 100 g zelených oliv bez pecky, sůl, pepř, trochu balzamikového octa a šťávy z citronu, zelené bylinky (např. hladkolistá petrželka)