Mandle vložíme do mixéru a podle výkonnosti mixéru mixujeme do krásné, hladké hmoty. Vmícháme citronovou šťávu se solí (pokud jsme neměli mandle solené) a máme hotovo! Mandlové máslo skvěle chutná na opečených toastech.
Už jste slyšeli o raw stravě? Jedná se o takzvané živé nebo syrové jídlo (raw food), které není tepelně upravováno a je proto plné živin. Vyzkoušejte náš recept na skvělý raw čokoládový dort s pistáciemi! Budeme potřebovat: Na korpus: 1 hrnek ořechů (lískové ořechy, vlašské ořechy, pistácie…), 2 lžíce kakaa, 1 hrnek strouhaného kokosu, 2 lžíce medu, datlového sirupu nebo sirupu z agáve, špetku soli a pár lžic vody (podle potřeby). Na krém: 2 hrnky kešu ořechů, 5 lžic medu, datlového sirupu nebo sirupu z agáve, 1/2 lžičky soli, 50 g rozpuštěného kakaového másla a 1/2 hrnku kakaa. Na ozdobu: 50 g vyloupaných a nesolených pistácií.
2 lžíce olivového oleje, 150 g slaniny, 3 cibule, asi 8 stroužků česneku, 1 a 1/2 l vody, 3 větší brambory, 1 lžička kmínu, 1 lžička soli, trochu mletého pepře a majoránky (čerstvé či sušené), 2 velké balení (300 g) olomouckých tvarůžků
Tyto koblížky vykouzlíte jen z pár surovin a jsme si jisti, že nadchnou všechny vaše strávníky! Na skořicové koblížky budeme potřebovat: 3 hrnky vody, 3 lžíce oleje (do těsta), 1/2 lžičky soli, 2 hrnky hladké mouky, řepkový olej (na smažení) a skořicový cukr (na obalování).
250 ml neslazeného mléka (např. mandlového, ale může být i klasické), 1 lžičku oloupané a nastrouhané čerstvé kurkumy (popř. trochu sušené mleté kukumy), 1 lžičku oloupaného a nastrouhaného zázvoru, trochu mleté skořice, špetka mletého černého pepře a 1 lžička cukru (nejlépe třtinového)