Svačina

Vyberte si z 405 receptů

7 října., 2025
Sladká jídla

Jablečné lívance

Sladká vůně jablek a skořice promění obyčejné ráno v malý podzimní svátek. Chcete ho zažít? 6 menších jablek, 2 vejce, 350 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžičky mleté skořice, mléko, olej, skořicový cukr
Číst dále »

Zdravé banánové lívanečky

Pokud dostanete chuť na sladký dezert, ale raději si jej kvůli vysokému počtu kalorií odpustíte, máme pro vás ideální náhradu – zdravé banánové lívanečky. Budeme potřebovat: 1 zralý banán, 1 větší vejce, 1 lžíce hladké mouky, kokosový olej (popřípadě i jiný, kokosový je ale velmi zdravý) a javorový sirup, bílý jogurt, skořice, ořechy či ovoce (vše podle chuti).
Číst dále »
2 října., 2025
Moučníky nepečené

Datle plněné mandlí a obalené v čokoládě

Tato slano-sladká bomba je jednoduchá, zato vysoce návyková. Křup z mandlí Křupeto, datle a čokolády zmizí mizí rychleji, než stihnete říct „ještě jeden“. Na datle plněné mandlí a obalené v čokoládě si připravíme: vypeckované velké datle, pražené solené mandle Křupeto, čokoládu dle chuti (mléčná / bílá / hořká) a volitelně na posyp: rozdrcené oříšky, strouhaný kokos, vločky soli… 
Číst dále »
1 října., 2025
Nápoje teplé

Horká hruška (nápoj)

Nechte se obejmout hrnkem: horká hruška vás zahřeje, potěší a podpoří sezonní náladu. Přichystáme si: 2 středně velké hrušky, kus celé skořice, 1 hřebíček, špetka vanilky, 1 lžíce medu, trocha vody
Číst dále »
30 září., 2025
Moučníky pečené

Jablečný koláč s tvarohovým krémem

Máme tu podzim a s ním i sezónu výborných jablek. Upečte si proto s námi tento efektní a přitom jednoduchý jablečný koláč s tvarohovým krémem! Na koláč si připravíme: 1 balení listového těsta, 250 g polotučného tvarohu Ranko, 50 ml smetany ke šlehání Ranko, 1 vejce, 60 g třtinového cukru (do krému), 1 balíček vanilkového cukru, 4 větší jablka, 30 g másla Ranko (na potření jablek), 2 lžíce třtinového cukru (na posypání), 2 lžičky mleté skořice a 2 lžíce meruňkové marmelády (na finální lesk).
Číst dále »
30 září., 2025
Moučníky pečené

Hruškový koláč

6 zralých hrušek, trochu citronové šťávy, 100 g krupicového cukru, 2 vejce, špetka soli, 150 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, ½ hrnku mléka, 3 lžíce oleje, trochu hrubé mouky (na vysypání formy), kousek másla (na vymazání formy) + 80 g másla (na přelití koláče), trochu tuzemáku, 3 lžíce cukru
Číst dále »
29 září., 2025
Moučníky pečené

Pečené hrušky

4 zralé hrušky, 4 lžíce tekutého medu, kousek čerstvého zázvoru, 2 lžíce rozpuštěného másla, 4 malé kousky celé skořice, 4 malé kousky hvězdičkového koření, 1 vanilkový lusk, trochu moučkového cukru na posypání
Číst dále »
29 září., 2025
Moučníky nepečené

Opilé hrušky s kořením

4 hrušky, 2 dl bílého vína (doporučujeme naše víno Árie), 3 lžíce cukru krupice, kousek vanilkového lusku (popř. 2 vanilkové cukry), několik hřebíčků, 1 badyán (hvězdičkové koření), kousek celého muškátového oříšku
Číst dále »

Pistáciové pesto

Venku je zima, tak si udělejme něco, co nás zahřeje a zároveň potěší chuťové buňky – pistáciové pesto! Krémová konzistence, svěží chuť a jemná oříšková vůně z něj dělají delikatesu, kterou si zamilujeme na první ochutnání. Na pesto si připravíme: 80 g loupaných pistácií (které získáme ze dvou sáčků našich neloupaných pistácií Křupeto), 40 g parmazánu, 1–2 stroužky česneku, 80 ml olivového oleje, trochu citronové šťávy, sůl a mletý pepř
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky