Svačina

Vyberte si z 398 receptů

13 března., 2024
Saláty

Waldorfský salát (s jablky a ořechy)

3 jablka, asi 5 stonků řapíkatého celeru, 50 g ledového salátu (nebo i jiných listů salátu), 100 g oblíbeného sýra, 100 g bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce vinného octa, 1 lžička krupicového cukru, sůl, mletý pepř, 100 g vyloupaných vlašských ořechů a sušené brusinky (podle chuti)
Číst dále »
11 března., 2024
Přílohy

Kukuřičný chléb

1 hrnek hrubé kukuřičné mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 2 lžíce krupicového cukru, trochu soli, 2 vejce, 1 hrnek kysaného mléka, 3 lžíce másla, trochu oleje (na vytření formy nebo menšího pekáčku)
Číst dále »

Tvarohová pomazánka se zeleninou a tuňákem

250 g netučného tvarohu (vyzkoušejte náš měkký tvaroh Ranko), 1 malý bílý jogurt, 1 mrkev, 1 malá cibule, 1/2 salátové okurky, 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě, sůl, celozrnné pečivo, čerstvá zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
7 března., 2024
Sladká jídla

Puding s růžovou vodou

O růžové vodě jsme již mluvili v souvislosti s kosmetikou. Vyzkoušejte ovšem tento růžový zázrak přidat do dezertů a poznáte lahodnou a opravdu výjimečnou chuť. Budeme potřebovat: 2 hrnky mléka, 6 lžic kukuřičného škrobu, 1/2 hrnku smetany, 1/2 lžíce růžové vody, 1/2 hrnku cukru krupice a pár kapek růžového gelového potravinářského barviva.
Číst dále »

Lízátka z kiwi a banánů v čokoládě

2 pevnější kiwi, 1 zralý (ale také pevný) banán, 100 g rozpuštěné čokolády
Číst dále »

Ovesná kaše s goji

Naprostý základ dne je snídaně a s touhle konkrétní vydržíte klidně až do oběda syti a plni energie. A ještě si skvěle pochutnáte! Pokud tedy máte s ovesnou kaší špatné zkušenosti, rozhodně jí dejte ještě jednu šanci a vyzkoušejte ji podle našeho receptu. Na jednu porci si připravíme: 35 g jemných ovesných vloček, 180 ml mléka, 1 lžičku čekankového sirupu (nebo jiného sladidla), 1 lžíci měkkého tvarohu, sušené goji, čerstvé ovoce, oříšky či semínka podle chuti
Číst dále »
21 února., 2024
Pomazánky

Pomazánka z červené čočky se sušenými rajčaty

Červená čočka je lehká, jak na strávení, tak na přípravu. Výborné jsou z ní právě pomazánky. Tato kombinace se sušenými rajčaty je vhodná jako rychlá a skvělá večeře. Připravíme si: 1 hrnek červené čočky, 1 menší cibuli, 1 stroužek česneku, špetku chilli (nemusí být), 1 lžíci přepuštěného másla nebo oleje,  ½ hrnku sušených rajčat v oleji, 2 lžíce smetanového sýra žervé (vyzkoušejte naši značku Ranko, 2 lžíce zakysané smetany (také nejlépe Ranko), hrst koriandru (nemusí být, může se nahradit třeba petrželkou), sůl a pepř, limetkovou šťávu.
Číst dále »
15 února., 2024
Moučníky pečené

Jablečný štrůdl z pomazánkového másla

Dělali jste doteď štrůdl jen z listového těsta, protože to bylo rychlé a snadné? Tak vyzkoušejte tento recept z pomazánkového másla, protože jen nejen rychlý a snadný, ale i chuťově vynikající! Připravíme si na něj: Na těsto: 1 neochucené pomazánkové máslo (doporučujeme naši značku Ranko), 170 g hladké mouky, 80 g strouhaného kokosu (pod jablka) a 1 rozšlehané vajíčko (na potření). Na náplň pak: 4 jablka, cukr podle chuti, rozinky dle chuti a mletou skořici.
Číst dále »
15 února., 2024
Omáčky a dresinky

Jogurtový dip s koprem

Do jogurtu dáme nasekaný kopr. Nakrájíme si okurku na malé kousky a vymačkáme z ní vodu a přidáme do jogurtu. Ochutíme solí, pepřem a olejem. Vše důkladně promícháme. Na závěr můžeme posypat nakrájenou pažitkou. Poznámka: Dip se skvěle hodí k rybám či zeleninovým pokrmům, použít se ale dá také k nakrájené zelenině (např. mrkev, okurka, řapíkatý celer…).  
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky