Bagetu rozkrájíme na plátky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem a jemně pokapeme olivovým olejem. Poté každý plátek potřeme česnekem rozetřeným se solí a nasekanými bylinkami. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 180° Celsia asi na 10 minut. Dozlatova upečené česnekové bagety posypeme bílým pepřem a malinko zakápneme rozehřátým máslem. Podáváme například k různým polévkám nebo paštikám.
2 vejce, 250 g cukru krupice, citrónová kůra z 1/2 citrónu, 125 g loupaných mandlí, 125 g neloupaných mandlí, 125 g lískových oříšků, ½ kypřicího prášku do pečiva, 250 g hladké mouky, 1 vejce na potření
850 g jablek, 150 ml jablečného džusu (např. jablečné šťávy 100% Kapíto), 1 balíček kyseliny citronové, 1 lžička mleté skořice (vyzkoušejte naši skořici Dle Gusta), 5 ks hřebíčku, 300 g Gelfix Klasik 1:1 (vyrábí Dr. Oetker), 1 kg cukru a 1 dl tuzemáku (doporučujeme Tuzemák Marshall)
Broskve očistíme a oloupeme (pokud nám nejde slupka sloupnout, spaříme broskve vařicí vodou, necháme ve vodě 10 sekund stát a poté zchladíme studenou vodou). Oloupané broskve vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Dáme je do hrnce i s mletou skořicí a kyselinou citronovou, přivedeme k varu a vaříme zhruba 8 minut (až broskve pustí šťávu). Pak odstavíme z ohně a přidáme Gelfix s trochou cukru. Přivedeme opět k varu a přisypeme zbytek cukru. Vaříme 3 minuty. Přidáme broskvovou pálenku a ještě horký džem plníme do suchých čistých sklenic. Zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Poznámka: Se sklenicemi s džemem několik dní pro jistotu nehýbeme, aby byl želírovací proces zcela dokončen.
1 puding s příchutí vanilkovou Varoma, 1 puding s příchutí malinovou Varoma, 1 l mléka (např. mléko Ranko), 6 lžic cukru, asi 10 dětských piškotů (vyzkoušejte dětské piškoty Dolcezza), trochu tuzemáku, maliny na ozdobu Nejprve si ve dvou hrnečkách rozmícháme vždy trochu mléka s pudingem (v jednom hrnku s vanilkovým a ve druhém hrnku s malinovým) a polovinou cukru. Poté rozdělíme zbylé mléko napůl do dvou rendlíků, přivedeme je téměř k varu a vmícháme připravený obsah hrnečků. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí (nanejvýš 1 minutu). Ještě horké pudingy nalijeme do pohárů, přičemž je proložíme několika dětskými piškoty překapanými tuzemákem. Poháry dáme vychladnout. Vychlazený dezert ozdobíme malinami a můžeme podávat.