V kuchyňském robotu rozmixujeme krevetky, kopr, smetanu, citronovou kůru a citronovou šťávu. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně do něj vmícháme krevetovou směs. Z cuketových květů opatrně odstraníme okvětní tyčinky. Cuketové květy rozevřeme a plníme krevetovou směsí s bílky. Květy opět uzavřeme a vyskládáme do zapékacího pekáčku. Pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů zhruba 20 minut.
Maso zlehka naklepeme, z obou stran mírně osolíme, opepříme a potřeme rozmělněným česnekem. Připravíme si marinádu: Máslo rozehřejeme na pánvi s vyšším okrajem, přilijeme pivo, promícháme a sejmeme z ohně. Vmícháme kmín, zázvor i nasekanou majoránku. Poté do marinády naložíme maso a necháme přes noc v chladu. (Náš tip: Aby omáčka dokonale pokryla každý kousek masa, můžete marinádu nalít do sáčku, vložit do něj maso, zauzlovat a balíček protřepat a promnout.) Před grilováním maso vyjmeme z chladničky a necháme dojít do pokojové teploty. Plátky opékáme asi 6 až 7 minut a poté je otočíme. Během pečení potíráme zbylou marinádou. Na závěr si připravíme česnekovo-pažitkový dip: Zakysanou smetanu dáme do misky, přidáme olej a vyšleháme dohladka. Přidáme drcený česnek, najemno nasekanou pažitku a dle chuti sůl s pepřem. Podáváme s opečenou krkovičkou, brambory a oblíbeným salátem.
Hovězí maso najemno naškrábeme ostrým nožem a dáme vychladit na 20 minut do lednice. Na talíři poté z masa vytvarujeme bochánky (z daného množství budou 4 talíře/ porce) a uprostřed každého uděláme důlek, do nějž rozklepneme vajíčko (popř. jen zakapeme olivovým olejem). Okolo masa servírujeme jemně nasekanou cibulku, pokrájené kyselé okurky, kapary, a v malých mističkách i oba druhy hořčice, kečup, tabasko, worchesterskou omáčku, sůl, čerstvě mletý pepř, drcený kmín, chilli a mletou papriku. Na rozpáleném oleji opečeme topinky a potřeme je česnekem. Na každém strávníkovi pak necháme vlastní smíchání a namixování ingrediencí na tatarák podle libosti.
Na rozehřátém oleji za stálého míchání osmažíme vajíčka (asi 5 minut) a na závěr přidáme trochu mléka, aby byla vajíčka vláčná. Nakrájíme chléb na plátky a podle libosti jej můžeme také opéct (na oleji nebo nasucho v toustovači). Do vajíček zamícháme nadrobno pokrájenou petrželku, přidáme sůl a mletý bílý pepř. Směs navrstvíme na plátky chleba a poklademe kousky uzeného lososa. Ozdobíme ještě kouskem petrželky a můžeme podávat.
Snažíte se jíst zdravě bez zbytečných tuků, ale chutě na sladké vás honí neustále? Tento dezert si můžete dopřát třeba každý den naprosto bez výčitek! Kromě toho, že neobsahuje žádné zbytečné kalorie, je také plný bílkovin a nutričně vyvážený, takže se hodí jako ideální svačinka na doplnění energie. A nebo jenom jako mlsání ke kávě. Zkuste ho hned!
Každý má jistě svůj osvědčený recept, jak se zbavit kašle a bolesti v krku. Zkuste tyto skvělé domácí pastilky, v nichž nenajdete žádnou chemii jako v těch kupovaných, přesto jejich účinností budete velmi příjemně překvapeni!