Pro děti

Vyberte si z 409 receptů

28 dubna., 2016
Moučníky nepečené

Pečený banán se zmrzlinou

2 lžíce medu, 1 citron, 4 lžíce tuzemáku, 1/2 lžičky mleté skořice, 4 banány, kousek másla, vanilková zmrzlina, čerstvé (popř.mražené) jahody, šlehačka, čokoládový sirup nebo poleva, čerstvá máta na ozdobu
Číst dále »
28 dubna., 2016
Sladká jídla

Francouzský toust s krémovým sýrem a jahodami

Oblíbená francouzská klasika vylepšená svěžím krémovým sýrem a čerstvými jahodami si ve vašem jídelníčku jistě brzy najde své místo.
Číst dále »
31 března., 2016
Přílohy

Mexické brambůrky (Tortilla chips)

1 hrnek kukuřičné mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 2 lžíce másla, mletý pepř, sůl, ½ lžičky chilli, olivový olej (nebo olej na smažení)
Číst dále »

Nápoj z banánů v čokoládě

Mléko nalijeme do mixéru a přidáme rozlámanou tyčinku Banán v čokoládě. Rozmixujeme dohladka a podle chuti a možností ozdobíme trochou strouhané čokolády a kolečkem čerstvého banánu. Vzniklý nápoj podáváme studený, ale můžeme jej i ohřát – podle toho, co mají naše děti raději!
Číst dále »

Linecká srdíčka

Na vál si prosejeme hladkou mouku, přidáme moučkový cukr se změklým máslem, žloutky a citronovou kůru. Promneme rukama a vytvoříme těsto, které dáme na chvilku do chladu odpočinout. Na pomoučeném vále si z těsta vyválíme tenký plát a vykrájíme srdíčka. U poloviny z nich vykrojíme druhým vykrajovátkem menší srdíčko uprostřed. Všechna srdíčka poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Ten dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia, kde pečeme 8 až 10 minut dozlatova. Po vychladnutí slepujeme srdíčka jahodovou marmeládou nebo džemem. Na závěr srdíčka pocukrujeme vlastnoručně vyrobeným vanilkovým cukrem.
Číst dále »

Zapečené toasty

Plátky toastového chleba pokapeme vždy z jedné strany několika kapkami olivového oleje. Na dva plátky chleba položíme vždy plátek tvrdého sýra, dva kousky salámu, kousek rajčete, salátové okurky a papriky. Překlopíme plátky tvrdého sýra, salátu a zakončíme opět toastovým chlebem. Vložíme do toastovače a opečeme dozlatova.
Číst dále »
8 ledna., 2016
Moučníky pečené

Citronový koláč

Těsto: 250 g hladké mouky, 30 g krystalového cukru, 60 g moučkového cukru, 30 g najemno namletých mandlí, trochu soli, 150 g másla, 1 vejce
Číst dále »
1 září., 2015
Moučníky pečené

Margot řezy

Nejprve si den předem připravíme pařížskou šlehačku. V kastrůlku si svaříme šlehačku společně s čokoládou, dokud se vše důkladně nespojí. Necháme vychladnout nejdříve v pokojové teplotě a poté přes noc v lednici. V míse smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme olej a vlažné mléko. Žloutky si oddělíme od bílků a zamícháme do těsta. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec lehce vmícháme. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 30 minut na 175°C. Vychladlý korpus potřeme pařížskou šlehačkou a navrch postrouháme tyčinku Margot. Vše necháme pár hodin proležet v lednici. Foto: www.rodina.cz
Číst dále »
13 srpna., 2015
Nápoje studené

Jablečný ledový čaj

4 sáčky ovocného jablečného čaje, 1 l vody, 2 lžíce medu, 1/2 l jakblečného džusu, led, jablko na ozdobu
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky