Falešný marcipán: 1/4 kg sušeného polotučného mléka, 1/2 kg moučkového cukru, 3 vrchovaté lžíce medu, 2 lžíce vody, 1 lžíce mandlového aroma (např. od společnosti Dr. Oetker), trochu solamylu, 1 až 2 balíčky cukrárenského zeleného želé (také od Dr. Oetker) nebo trochu zelené potravinářské barvy Dále: trochu rozehřáté čokolády, celé neloupané mandle
Citrony omyjeme a vymačkáme z nich veškerou šťávu. Tu přecedíme přes jemné sítko a dáme do kastrolu ohřát (pozor, nevaříme!). Poté přisypeme krystalový cukr a mícháme do úplného rozpuštění (případně opět trochu zahřejeme). Vzniklý citronový sirup přelijeme do čisté lahve, kterou dobře uzavřeme a uložíme na chladné, tmavé a suché místo.
Květák rozebereme na malé růžičky a omyjeme. Cibuli s bramborem oloupeme a pokrájíme na malé kousky. Na másle nejprve osmahneme jemně cibuli a po chvíli přihodíme i brambory s květákem. Zamícháme, necháme provonět a přelijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 15 minut, dokud nejsou květák i brambory měkké. Poté rozmixujeme do hladkého krému a jemně dochutíme pažitkou a citronovou šťávou, popřípadě ještě solí. Poznámka: Pro větší děti můžete tuto polévku doplnit rybičkami se sezamem – moc se jim budou v polévce líbit!
150 g rýže, 1 hrnek vody, 1 vanilkový lusk, 1 l čerstvého polotučného mléka Ranko, 4 lžíce medu, 1 lžička strouhané citronové kůry (z bio citronu), citronová šťáva z 1/2 citronu, džem nebo marmeláda na ozdobu