Ve větší míse si smícháme prosátou hladkou mouku, vejce, sůl, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, olej a mléko. Vše šleháme tak dlouho, dokud nevytvoříme hladké těsto bez hrudek. Hotové těsto plníme do vaflovače, kde jej upečeme dozlatova. Vafle poklademe oblíbeným ovocem (v případě mraženého ovoce jej necháme nejprve povolit) a přelijeme tekutým medem či javorovým sirupem. Ihned podáváme.
Tyto těstoviny jsou vlastně takový převlečený teplý Caprese salát s mozzarellou a cherry rajčátky. Jsou rychle hotové a tak dobré, že je ještě rychleji sníte! Připravíme si na ně: 300 g těstovin – vyzkoušejte naše Farfalle COOP Premium (ve tvaru motýlků), asi 10 malých červených rajčátek, 1 balení mozzarelly mini (doporučujeme také COOP Premium), 2 stroužky česneku, 2 lžíce bílého vinného octa, sůl, mletý pepř, zelené bylinky (petrželka nebo bazalka)
Na těsto: 125 ml mléka, 25 g rozpuštěného másla/sádla, 1 žloutek, 2 lžíce třtinového cukru, 300 g hladké mouky, 20 g kostkového droždí, ½ lžičky soli Na posypání: rozpuštěné máslo, třtinový cukr, skořice
Máte rádi bylinkové máslo? Můžete si jej připravit ze smetany, nebo narychlo – rovnou z klasického másla. Výborné jsou obě! Na to poctivé domácí budeme potřebovat: 2 kelímky smetany ke šlehání (33% tuku) – nejlépe naši značku Ranko, sůl, čerstvé bylinky podle chuti (pažitku, petrželku, kopr, tymián, bazalku apod.)
Baví vás snadné a chutné recepty jen z pár ingrediencí? Tak si připravte tyto výborné arašídové sušenky, na které budete potřebovat jen 3 suroviny! A to: 250 g arašídového másla (doporučujeme vyzkoušet naši arašídovou pomazánku Sladká tečka), 125 g mandlové mouky a zhruba 100 g javorového sirupu, medu nebo čekankového sirupu.
O víkendu nás čeká krásně teplé počasí. Co si takhle dopřát osvěžení v podobě “nanukáče” a připravit z něj dezert banana split neboli banán se zmrzlinou? Budeme potřebovat: 1 banán, nanukový dort s vanilkovou a čokoládovou příchutí (doporučujeme vyzkoušet naši značku Sladká tečka), čokoládovou polevu, šlehačku a nasekané oříšky (popř. jiné ozdoby dle chuti).