Jednoduchý vanilkový krém z pudingu, cukru a mléka asi znáte všichni nazpaměť. Vyzkoušejte ale tento vylepšený recept, který už odteď budete chtít dělat pořád! Připravíme si na něj: 1 puding s vanilkovou příchutí (doporučujeme naši značku Varoma), 2 až 3 lžíce třtinového cukru, 800 ml mléka, 4 žloutky, 1 lžíci vanilkového extraktu (popř. vanilkové pasty) a 20 g másla.
Stévie je sladidlo izolované z přírodního zdroje (z rostliny – stévie sladké). Její výhodou je, že nezvyšuje hladinu krevního cukru (ocení diabetici) a má nízkou energetickou hodnotu. Na zdravý domácí nanuk budeme potřebovat: 2 banány , 200 g bílého smetanového jogurtu , vanilkový cukr (může být i sypká stévie) , 2 lžíce drcených mandlí .
Znáte domácí kešu zmrzlinu? Je neskutečně dobrá, není na ni potřeba žádný mléčný výrobek a díky kešu ořechům je i velice zdravá! Na kešu zmrzlinu si připravíme: 160 g nesolených kešu ořechů (vyzkoušejte naši značku Dle Gusta), 4 banány a sladidlo podle chuti (stévie, erytritol, javorový sirup…).
1 kg polotučného měkkého tvarohu (vyzkoušejte naši značku Ranko), 600 g polohrubé mouky + trochu na posypání válu, 120 g rozehřátého másla (také Ranko), 4 vejce, 60 g moučkového cukru, zakysaná smetana (Ranko), špetka soli a 20 až 30 čerstvých jahod.