Pro děti

Vyberte si z 416 receptů

Hrášková polévka

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme na kolečka. Na másle si zpěníme nejprve cibuli a po chvíli i pórek. Asi po 5 minutách přidáme hrášek a česnek, také necháme chvilku restovat a poté zalijeme zeleninovým vývarem. Zhruba 4 až 5 minut povaříme (déle ne, jinak hrášek ztratí svou krásně zelenou barvu). Několik hrášků si vyndáme a necháme stranou na ozdobu. Zeleninu s vývarem rozmixujeme ručním mixerem na hladkou polévku a přidáme do ní smetanu. Polévku ochutíme solí a pepřem, nalijeme na talíře a ozdobíme schovanými hrášky. Podáváme s opečenou bagetkou.
Číst dále »

Domácí Raffaello kuličky

1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (vyzkoušejte naši značku Ranko), 200 g strouhaného kokosu (doporučujeme strouhaný kokos Dle Gusta), celé oloupané mandle, strouhaný kokos (na obalení kuliček)
Číst dále »

Rychlé linecké cukroví bez uležení

420 g hladké mouky, 140 g cukru moučka, 280 g změklého másla, 2 žloutky, citronová kůra, oblíbená marmeláda na slepení
Číst dále »

Linecké cukroví s nutellou

Těsto:  350 g hladké mouky, 3 žloutky, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, trochu nastrouhané citronové kůry (z bio citronu) Dále: nutella nebo jiná lískooříšková pomazánka, moučkový cukr na posypání (nemusí být)
Číst dále »

Maminčiny vanilkové rohlíčky

280 g hladké mouky, 80 g cukru moučka, 80 g najemno umletých lískových či vlašských oříšků, 200 g másla, 2 žloutky, trochu nastrouhané citronové kůry z chemicky neošetřeného (bio) citronu, 4 vanilkové cukry a cca 50 g cukru moučka (na obalení hotových rohlíčků)
Číst dále »
2 prosince., 2024
Moučníky pečené

Jablečné muffiny s čokoládou

Vůně skořice, čokolády a jablek – co víc si přát na sladký start adventu? Na muffiny si připravíme: Na jablečné pyré: 3 až 4 větší jablka, 1 celou  skořici, 1 badyán, šťávu z 1 citronu a 400 ml vody. Na muffiny pak: 250 g jablečného pyré, 250 g tvarohu ve vaničce, 100 g tekutého medu, 6 lžic rozpuštěného kokosového oleje, trochu vanilkového extraktu, 200 g špaldové hladké mouky, 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva, 1 lžičku mleté skořice, trošku soli, 2 vejce, vlašské ořechy a rozinky podle chuti, 100 g nalámané čokolády.
Číst dále »

Vánoční perníčky

Perníkové těsto: 140 g moučkového cukru, 3 vejce, 100 g Hery, 2 lžíce tekutého medu, 2 lžičky perníkového koření, 400 g hladké mouky, 1 lžička jedlé sody Na ozdobení: 150 g moučkového cukru, 1 bílek
Číst dále »
20 listopadu., 2024
Mleté maso, Těstoviny,

Boloňské lasagne

Nejprve si připravíme masové ragú: V hlubším kastrolu rozehřejeme olivový olej  s máslem a zvolna na něm restujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme hovězí maso a znovu zarestujeme. Podlijeme vínem, přidáme pokrájená rajčata, protlak, koření na těstoviny, sůl a pepř. Při nízké teplotě necháme dusit asi hodinu, dokud nevytvoříme celistvou hustou omáčku. V průběhu vaření masového ragú uděláme bešamel: Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, přilijeme vlažné plnotučné mléko – tolik, abychom získali bešamel krémové konzistence. Dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem. Nyní si předvaříme lasagne v osolené vodě max. 2 minuty. Do hotového masového ragú ještě vmícháme na závěr najemno nasekanou bazalku a pokrájené olivy. Do skleněného pekáčku, který jsme vymazali máslem, vložíme první vrstvu těstovin, zalijeme ji vrstvou boloňské omáčky, zasypeme strouhaným parmezánem, opět proložíme vrstvou těstovin a postup opakujeme podle množství surovin a velikosti zapékací mísy. Končíme boloňskou omáčkou, přelijeme bešamelem a posypeme strouhaným parmezánem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut na 180 stupňů. Zapečené lasagne ihned podáváme. Poznámka: Věděli jste, že lasagne (česky lazáně nebo lazaně), které mají tvar širokých obdélníkových plátků, pocházejí z italského města Bologna? Proto se i hotové jídlo prokládané nejrůznějšími náplněmi nazývá Boloňské lasagne.
Číst dále »
14 listopadu., 2024
Sladká jídla

Tvarohové lívanečky

Znáte tvarohové smetanové krémy pro děti? Tak my jsme z nich připravili výborné lívanečky! Na tvarohové lívanečky si připravíme: 210 g (3 ks) tvarohového Papánka Ranko (popř. jiný smetanový tvarohový krém), 200 ml mléka, 2 vejce, špetku soli, trochu vanilkového extraktu, pár kapek stévie (nebo jiného sladidla), 1 hrnek (150 g) hladké mouky (špaldové či klasické pšeničné), 1/2 sáčku prášku do pečiva, trochu oleje na opečení a zdobení podle chuti.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky