Nejprve si ve větší míse smícháme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Vmícháme tvaroh, mléko, olej, oba cukry a špetku soli. Elektrickým šlehačem vše uhněteme do hladkého těsta. Vzniklé těsto rozdělíme na 10 až 12 stejných dílů a uděláme z nich koule. Ty osmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. V průběhu smažení se pustíme do přípravy pudinkové náplně: Pudinkový prášek si rozmícháme v trošce mléka s cukrem. Zbylé mléko přivedeme téměř k varu a rozmícháme v něm rozpuštěný a oslazený pudinkový prášek. Za stálého míchání necháme pudink nad ohněm zhoustnout. Odstavíme a necháme vychladnout. Na závěr přidáme k pudinku ušlehané máslo s tvarohem a tuzemákem. Usmažené koblížky mezitím pokládáme na papírové utěrky, abychom odstranili přebytečný tuk. Pudinkovou náplň naplníme do igelitového sáčku, kterému jsme odstřihli malý roh (popř. do cukrářského sáčku se špičkou ke zdobení) a plníme jím usmažené koblížky. Koblihy je nejlepší plnit tak, že v místě, kde mají na boku kroužek po smažení, uděláme nejprve tupým koncem nějakého dřevěného štětečku dírku (o průměru asi tak 0,5 cm) a tímto otvorem pak dáváme náplň. Těsně před podáváním je pocukrujeme.
1 a 1/2 hrnku čočky, 2 litry vody nebo vývaru, 6 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 10 kuliček celého pepře, 4 menší brambory, 1 mrkev, 1 cibule, 100 g slaniny, sůl, ocet, tymián, majoránka a chilli podle chuti
2 brambory, sůl, kmín, 500 g kyselého zelí, 2 l vody nebo vývaru, 2 bobkové listy, asi 10 kuliček celého pepře, kousek másla, 1 větší cibule, 2 klobásy, sůl, 1 lžíce mleté sladké papriky, malé bochníčky chleba (dají se koupit v některých pekařstvích) – počet dle velikosti bochníčků
Tento tradiční korejský pokrm z fermentovaného čínského zelí s chilli a dalšími přísadami má velmi mnoho variant a dělá se nejen v Koreji. V korejské kuchyni se však podává téměř ke každému jídlu.
asi 400 g pekingského zelí, 2 mrkve, 2 jablka, 100 g kukuřice (rozmrazené či z konzervy), 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, chilli (podle chuti)