Narozeniny

Vyberte si z 200 receptů

Čokoládové tyčinky s kandovaným pomerančem

Mouku, cukr, máslo, kakao, vejce, sůl a zakysanou smetanu dáme do mísy a vypracujeme do hladkého těsta. Uložíme do ledničky asi na dvě hodiny ztuhnout. Rukama poté z těsta tvarujeme slabé tyčinky a dáváme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut. Na závěr si rozpustíme čokoládovou polevu ve vodní lázni a upečené tyčinky do ní namočíme (z poloviny nebo celé). Necháme ztuhnout a máme hotovo.
Číst dále »
29 listopadu., 2016
Předkrmy a lehká jídla

Jednohubky z kozího sýra

200 g kozího sýru, 150g pikantní klobásy, 100 g zelených oliv bez pecky, toustový chléb
Číst dále »

Carpaccio z hovězí svíčkové

250 g hovězí svíčkové, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, mořská sůl, čerstvě drcený černý pepř, 50 g naložených kaparů (koupíme v malé skleničce), pár černých oliv (bez pecky), kousek parmazánu, hrst čerstvé rukoly
Číst dále »
26 října., 2016
Nápoje studené

Jahodové želé s vodkou

250 ml vody, 1 balíček ovocného želé s jahodovou příchutí, 70 g cukru krupice, 250 ml vodky
Číst dále »
22 října., 2016
Saláty

Ovocný salát

2 jablka, 2 kiwi, 1 banán, 1 pomeranč, 200 g hroznového vína, 2 vanilkové cukry, trochu limetkové šťávy
Číst dále »
19 září., 2016
Moučníky nepečené

Rychlý tvarohový dezert s čokoládou

3 kelímky (330 g) kakaového tvarohového dezertu (např. Mattino Ranko), 100 g kvalitní čokolády, loupané celé mandle
Číst dále »
9 září., 2016
Moučníky pečené

Čokoládové brownies

350 g kvalitní hořké čokolády, 250 g másla, 3 celá vejce, 250 g třtinového cukru, 90 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, vanilková esence
Číst dále »
5 května., 2016
Ryby a mořské plody

Tatarák z tuňáka

Maso tuňáka nasekáme na malé kousky. V misce si smícháme hořčici, olivový olej a citronovou šťávu a směs dochutíme solí a pepřem. Poté přidáme nasekaného tuňáka a vše dobře smícháme. Do naolejovaného tvořítka dáme vrstvu směsi a vyklepneme na talíř. Nakonec podle možností posypeme sezamovými semínky a čerstvě mletým pepřem, ozdobíme citronem a ledovým salátem. Tatarský biftek z tuňáka podáváme k topinkám nebo čerstvému pečivu.
Číst dále »

Vajíčkové rolky s křenem

Do vařicí vody vložíme vejce a na mírném plameni vaříme přibližně devět minut. Poté uvařená vejce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Mezitím si smícháme najemno nakrájenou cibuli s pomazánkovým máslem, majonézou (nebo jogurtem), hořčicí, strouhaným křenem a nasekanou pažitkou. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec přidáme nakrájené vejce a znovu (teď již opatrně!) promícháme. Vajíčkovou směs naplníme do šunky nebo debrecínky a vytvoříme rolky. Hotové rolky svážeme celou pažitkou a poklademe na natrhané listy salátu. Ozdobíme plátky okurky a ředkvičky. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky