Střední

Vyberte si z 450 receptů

Domácí pečený čaj

2 kg ovoce, 3 kousky celé skořice, 3 hvězdičky badyánu, 8 hřebíčků, šťáva z 2 citronů (z 1 bio citronu i kůra), 1 kg krupicového cukru, 2 dl tuzemáku nebo griotky
Číst dále »
23 května., 2022
Ryby a mořské plody

Pizza s ančovičkami (Pizza Napoli)

Těsto: 200 g hladké mouky, 1/2 droždí, 1 lžička cukru, 1 dl vody, 1/4 lžičky soli, 1 lžíce olivového oleje Náplň: 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 80 g ančoviček, čerstvé oregano
Číst dále »
5 května., 2022
Moučníky pečené

Sušenky s bílou čokoládou a brusinkami

V míse začneme šlehat máslo, dokud nezíská krémovou konzistenci. Přidáme cukr a vanilkový extrakt a znovu zašleháme. To samé také s vejci. Poté postupně vmícháme mouku se sodou a solí. Bílou čokoládu nasekáme na drobnější kousky, dáme do vhodné nádoby a na deset minut vložíme do mrazáku. Díky tomu se čokoláda při pečení tolik nerozehřeje a bude mnohem více křupavá. Po deseti minutách čokoládu vyndáme a zamícháme do těsta. Brusinky pokrájíme na menší kusy a rovněž přidáme do těsta. Pomocí lžíce tvoříme menší kuličky asi o velikosti pingpongového míčku. Skládáme je v rozestupech na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme 8 až 10 minut v troubě vyhřáté na 190°C, dokud sušenky nezezlátnou.
Číst dále »
29 dubna., 2022
Drůbež

Kuřecí špalíčky s hořčicovou omáčkou

5 ks kuřecích prsou, 2 ks vajec, hladká mouka, kukuřičné lupínky, olej na smažení, sůl, pepř, koření na kuře, hořčice, kečup, sojová omáčka, chilli
Číst dále »
27 dubna., 2022
Těstoviny

Těstoviny s rukolovým pestem

Těstoviny: 300 g těstovin (např. tagliatelle – širší dlouhé nudle), sůl, trochu oříšků a pár lístků rukoly (na ozdobu) Rukolové pesto: 150 g čerstvé rukoly, 1/2 hrnku olivového oleje, 3 stroužky česneku, 50 g piniových (popř. jiných) ořechů, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce strouhaného parmazánu, sůl, trochu mletého pepře
Číst dále »
27 dubna., 2022
Drůbež

Medová křidýlka s hořčicí

Chutný a rychlý pokrm, který snoubí jemnou chuť medu a výraznou ostrost dijonské hořčice. Budeme potřebovat: 500 g kuřecích křídel, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 1 a 1/2 lžíce soli, 1/4 hrnku medu, 1/4 hrnku dijonské hořčice, 1 lžičku mletého pepře a 1 lžičku sezamových semínek
Číst dále »
22 dubna., 2022
Drůbež

Kuře vindaloo

Pokud milujete indickou kuchyni, jistě znáte kuře vindaloo. Jde o opravdu pálivý pokrm, který v sobě skrývá nespočet exotických chutí. Pojďte ho s námi vyzkoušet. Na kuře vindaloo budeme potřebovat: 1 kuřecí prsa, 4 zralá rajčata, asi 5 cm zázvoru, 4 stroužky česneku, 1 až 2 ks chilli papričky, 1/2 litru hovězího vývaru, 4 lžíce přepuštěného másla (ghí), 3 středně velké cibule, třtinový cukr a jablečný ocet. Z koření pak: 1 lžička koriandru, 2 lžičky hřebíčku, 1 lžička kardamomu, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička černého pepře, 1 lžička černého hořčičného semínka, 2 lžičky kurkumy a 2 lžičky mleté skořice.
Číst dále »
21 dubna., 2022
Moučníky pečené

Dezert Mille-feuille

Slyšeli jste již někdy o dezertu zvaném Mille-feuilles (čteme “mil fœj”)? Mille-feuilles znamená v překladu “tisíc lístků (plátků)” a je to původem francouzský dezert skládající se ze tří vrstev listového těsta a dvou vrstev cukrářského krému s ovocem. Vypadá úchvatně, ačkoliv jeho příprava není vůbec složitá. Vyzkoušíte? Na dezert Mille-feuilles si připravíme: 300 g listového těsta, 1 vejce (na potření listového těsta) + 4 vejce (do krému), 125 g krupicového cukru, 60 g hladké mouky, 500 ml mléka, 1 lžičku vanilkové esence nebo trochu dřeně z vanilkového lusku, 100 g smetany ke šlehání, 500 g čerstvých malin (popř. jahod) a trochu moučkového cukru.
Číst dále »
13 dubna., 2022
Těstoviny

Těstoviny s pestem z medvědího česneku

Těstoviny: 1 balíček těstovin, sůl a olivový olej Pesto: větší svazek listů medvědího česneku, hrst vlašských ořechů, 150 ml olivového oleje, trochu soli a citronové šťávy a 3 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky