Znáte něco lepšího než se v těchto horkých dnech osvěžit studeným nanukem? Pokud jste ještě nikdy nezkoušeli domácí nanuky z kiwi, pusťte se do nich. Stačí vám pouze 2 suroviny!
Pamatujete si stále na tradiční a poctivý makovec? Máme pro vás skvělý recept, který pracuje pouze s bezlepkovými surovinami, tudíž si jej mohou vychutnat i jedinci s alergií či nesnášenlivostí lepku.
Zelený chřest zbavený dřevnatého konce dáme na 8 až 10 minut vařit do osolené vody, do níž přidáme plátek másla a plátek limetky. Mezitím si nakrájíme kozí sýr na malé kostičky. Uvařený chřest opatrně slijeme a naservírujeme na talíř. Takto připravený ho posypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a kostičkami kozího sýra. Opepříme čerstvě mletým pepřem, osolíme a přidáme měsíček limetky na ozdobu. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.
Ze všech uvedených ingrediencí vytvoříme směs, kterou zalijeme zhruba 2 hrnky mléka a necháme nejméně hodinu odležet. Pak ze směsi vytvoříme menší či větší placičky, které pečeme na pečicím papíře v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia přibližně 15 minut. Poznámka: Po upečení můžeme placičky potřít například povidly nebo ozdobit lžičkou jogurtu či zakysané smetany.
Byli jste někdy v Turecku? Už jste někdy ochutnali turecké placky alias turecký chléb? Jestli ne, udělejte si pár minut času a vyzkoušejte je podle našeho receptu. Je to tak snadné, že to za zkoušku rozhodně stojí! Připravte si k nim například hummus, rajčatový nebo česnekový dip, pečené jehněčí maso na špízu, zeleninu a užijte si tak pravé turecké hody!