Jednoduché

Vyberte si z 894 receptů

7 února., 2017
Moučníky pečené

Máslové sušenky

225 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 1 vejce, 125 změklého másla, 4 vanilkové cukry (na posypání)
Číst dále »
0 komentářů
26 ledna., 2017
Přílohy

Karlovarské knedlíky

Rohlíky si nakrájíme na kostičky zhruba 1×1 cm. Zalijeme je dostatečným množstvím mléka (raději lijte méně, dolít mléko můžeme vždycky) a přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vše promícháme rukama a ochutíme bylinkami, solí a pepřem. Chvíli počkáme až se rohlíky rozmáčí, ale pozor těsto by mělo být raději tužší, protože z něj potřebujeme vytvarovat koule o velikosti tenisového míčku. Knedlíky vaříme v páře zhruba 30 minut. Skvěle se hodí ke GULÁŠI, HOUBOVÉ OMÁČCE nebo ke svíčkové omáčce.
Číst dále »
0 komentářů

Toast s tuňákem

4 plátky toustového chleba, 1 menší červená cibule, 1 rajče, 1 lučina, 1 až 2 lžíce bílého jogurtu, 4 listy zeleného salátu, 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji (steak nebo kousky, ne drcený!)
Číst dále »
0 komentářů
9 ledna., 2017
Nápoje teplé

Punč plný vitamínů

Instantní granulovaný citronový nápoj zalijeme vodou, přihodíme celé koření s oloupaným zázvorem a přivedeme k varu. Poté přidáme i omytý a pokrájený pomeranč s citronem a červeným hroznovým vínem a přilijeme víno s tuzemákem. Punč zahřejeme téměř k bodu varu a horký jej ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
30 prosince., 2016
Předkrmy a lehká jídla

Jednohubky se sardelovými očky

bílý nebo tmavý rohlík, pomazánkové, nebo normální máslo, kyselé okurky, sardelová očka
Číst dále »
0 komentářů

Bramborový salát se zakysanou smetanou

650 g brambor, 2 červené cibule, 1/2 salátové okurky, 1 kelímek zakysané smetany Ranko, vinný ocet, cukr, sůl, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 2 kvalitní párky, čerstvá zelená pažitka
Číst dále »
0 komentářů
20 prosince., 2016
Omáčky a dresinky

Dipy k masu

Postup: Domácí majonéza: Žloutky si vyklepeme do vysoké nádoby, přidáme hořčici, zalijeme olejem a zakápneme citronovou šťávou. Ponoříme tyčový mixér a pomalu šleháme, dokud hmota není tuhá. Ochutíme solí a pepřem. Okurkový dip: Okurku si nastrouháme na co nejjemnější kousky a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Přidáme jogurt a ochutíme olejem, solí a pepřem. Dle chuti zakápneme citronem. Domácí tatarka: Nejdříve si připravíme majonézu dle předchozího návodu. Okurku a cibulku si nakrájíme najemno a přidáme k majonéze. Ochutíme solí a pepřem. Česnekovo-mandarinkový dip: Prolisujeme si česnek a mandarinku nakrájíme na co nejmenší kousky. Zalijeme zakysanou smetanou a ochutíme solí, pepřem. Hořčično-medová omáčka: Hořčici smícháme s medem a ochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme najemno nasekanou petrželku.
Číst dále »
0 komentářů

Medové kloboučky s kokosem

Uvaříme hustý sirup z medu, cukru a trošky vody. Přisypeme kokosovou moučku a tvarujeme kloboučky – zhruba půlkuličky. Ty nejprve obalíme v kakau a poté v kokosové moučce. Necháme volně usušit na podnose.
Číst dále »
0 komentářů
16 prosince., 2016
Nápoje studené

Domácí karamelovo-mandlový likér

Máte rádi sladké likéry, které příjemně zahřejí nejen o Vánocích? Vyrobte si vlastní chutný nápoj, který můžete upíjet sami, nebo jej darovat svým blízkým.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky