Jednoduché

Vyberte si z 893 receptů

18 ledna., 2018
Bezmasá jídla

Bulgurové placičky

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme bulgur a zalijeme vývarem. Necháme vařit dokud se vývar nevypaří a bulgur není uvařený. K uvařenému a trochu vychladlému bulguru přidáme nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek, nastrouhaný eidam a vaječné žloutky. Osolíme, opepříme a přidáme čerstvě nasekanou petrželku nebo pažitku. Vše důkladně promícháme a ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, které vyskládáme na pečící papír a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut.
Číst dále »
0 komentářů
4 ledna., 2018
Polévky teplé

Krkonošské kyselo

1 l vody, 2 hrsti hub, 180 g chlebového kvásku, 3 brambory, 3 vejce, 1 smetana ke šlehání, 1 cibule, sůl, pepř, kmín, máslo
Číst dále »
0 komentářů
28 prosince., 2017
Předkrmy a lehká jídla

Topinka s pošírovaným vejcem

Také vás už nudí klasická topinka s česnekem? Vyzkoušejte tuhle delikatesu se špenátem a pošírovaným vejcem. Nepohrdne jí žádný gurmán.
Číst dále »
0 komentářů

Teplý bramborový salát

Nejprve si uvaříme brambory ve slupce a necháme je mírně vychladnout. Poté slupku sloupneme a brambory pokrájíme. Pokrájené brambory vložíme do misky s víkem (případně do kastrůlku s pokličkou) a zatím nezavíráme. Pokapeme olivovým olejem a opepříme. Poté si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na proužky. V malém kastrůlku si smícháme vodu, vinný ocet, cukr a sůl a do tohoto nálevu vhodíme pokrájenou cibuli. Dáme na plotýnku, zahřejeme a necháme cibuli mírně zesklovatět. Vmícháme propasírovný česnek a ještě asi minutu zahříváme (česnek se rozvoní, ale nesmí se opéct, rovněž cibule musí zůstat polosyrová). Horké okamžitě přelijeme přes brambory a uzavřeme. Protřeseme (promícháme). Nálev se vsákne do brambor a dodá jim lahodnou chuť. Hotový bramborový salát posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme samotný nebo například k masu.
Číst dále »
0 komentářů

Ruský bramborový salát Olivier

1/2 kg brambor, sterilovaný hrášek s karotkou, menší cibule, 1 natvrdo vařené vejce, sterilovaná sladkokyselá okurka, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Kapustové karbanátky

1/2 kg kapusty, 300 g mletého hovězího masa, 3 vejce, 150 g strouhanky, 2 lžíce mléka, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
30 listopadu., 2017
Hovězí maso

Hovězí stroganov

700 g hovězí svíčkové (popř. roštěné), sůl, mletý pepř, trochu hladké mouky, 5 lžic olivového oleje, 2 cibule, 5 menších žampionů, 2 dl vody, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce rajčatového protlaku, trochu citronové šťávy, trochu hladkolisté zelené petrželky (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Zapečená bramborovo-mrkvová kaše

1 kg brambor, 4 větší mrkve, sůl, trochu mléka, kousek másla, 4 žloutky, 1 dl smetany ke šlehání, 100 g tvrdého sýra, muškátový oříšek
Číst dále »
0 komentářů

Pardubické perníčky

½ kg hladké mouky, 60 g rostlinného tuku, 180 g moučkového cukru, 2 vejce, 1 lžička jedlé sody, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce medu, koření do perníku, 1 žloutek
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky