Jednoduché

Vyberte si z 913 receptů

13 června., 2024

Domácí kešu zmrzlina

Znáte domácí kešu zmrzlinu? Je neskutečně dobrá, není na ni potřeba žádný mléčný výrobek a díky kešu ořechům je i velice zdravá! Na kešu zmrzlinu si připravíme: 160 g nesolených kešu ořechů (vyzkoušejte naši značku Dle Gusta), 4 banány a sladidlo podle chuti (stévie, erytritol, javorový sirup…).
Číst dále »
10 června., 2024
Polévky teplé

Koprová polévka

1 svazeček čerstvého kopru, 1 a 1/2 l vody, sůl, pepř, 1 lžička kmínu, 5 středně velkých brambor, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 kelímek smetany 13 % (vyzkoušejte smetanu Ranko), trochu citronové šťávy, kousek másla, trochu čerstvého kopru na ozdobu
Číst dále »
10 června., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Opilé švestky zabalené ve slanině

Máte už dárek k nedělnímu Dni otců? Pokud má váš tatínek rád zajímavá jídla, připravte mu opilé švestky se slaninou, opečené na grilu nebo v troubě. Vsadíme se, že takový předkrm předtím ještě nikdy neochutnal! 200 g sušených švestek (bez pecky), 100 g loupaných mandlí, 1 dl vodky (vyzkoušejte naši vodku Marshall), 200 g krájené anglické slaniny
Číst dále »
7 června., 2024
Ryby a mořské plody

Rybí filé v těstíčku

1 kg filé z mořské ryby (bez kostí), šťáva z 1 citronu, sůl, mletý pepř, 150 g hladké mouky, 150 ml piva (doporučujeme naše pivo Královar), 1/4 prášku do pečiva, 1 vejce, čerstvé bylinky nebo trochu koření podle chuti (např. provensálské koření), olej na smažení
Číst dále »

Medovo-česneková marináda se zázvorem

2 lžíce medu, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce vinného octa, 1 stroužek česneku, snítka rozmarýnu, ½ lžičky strouhaného zázvoru, sůl, pepř
Číst dále »
5 června., 2024
Pomazánky

Pomazánka se sušenými rajčaty a olivami

1 balení sýru Akawi, 100 g sušených rajčat naložených v oleji, 15 až 20 ks černých oliv, citronová šťáva, sůl, pepř, česnek
Číst dále »
5 června., 2024
Omáčky a dresinky

Koprový dresink

Kopr omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Dáme jej do misky, kam přidáme i zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše důkladně rozmícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme například ke grilovaným rybám. Poznámka: Vyzkoušejte tento koprový dresink k našemu lososu se zeleninou – recept na něj máme ZDE
Číst dále »
3 června., 2024
Nápoje teplé

Lipový čaj

Lipový květ dáme do hrnku a přelijeme jej vařicí vodou. Necháme 10 minut vyluhovat. Potom čaj scedíme a osladíme medem. Pijeme 1 šálek každé 4 hodiny (zpravidla ráno, v poledne a večer). Poznámka: Lipový čaj se používá nejčastěji při nachlazení. Působí protizánětlivě, podporuje pocení, rozpouští hleny a snižuje dráždivost ke kašli. Recept na náš lipový med máme ZDE
Číst dále »
3 června., 2024
Zeleninová jídla

Zelené fazolky s česnekem a oříšky

Zelené fazolky nejsou jen vegetariánské jídlo, ale dokáží být i skvělou přílohou pro každého masožravce. Důležité je však fazolky připravit tak, aby zůstaly krásně křupavé. To díky blanšírování zvládneme hravě. Pak je stačí jen opéct s česnekem a oříšky… a lahůdka je na stole. Na zelené fazolky s česnekem a oříšky si přichystáme: 400 g zelených fazolek (my jsme použili naše mražené fazolky Dle Gusta, ale během léta můžete mít i čerstvé ze zahrádky), 3 litry vody, 3 lžíce soli (do vody), 2 lžíce másla, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, hrst oříšků podle chuti (piniové, kešu…), sůl, hrubě mletý pepř a citronovou šťávu.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky