Tuňák je velmi zdravá a chutná ryba, kterou si skvěle vychutnáme nejen v kombinaci s těstovinami nebo pizzou, ale třeba i jako svačinku v sendviči. Společně s avokádem je pak tuňák v sendviči opravdová delikatesa, kterou musíte vyzkoušet! Na tuňákové sendviče si připravíme: 4 krajíčky chleba, 1 konzervu tuňáka v olivovém oleji COOP Premium, 1 malou červenou cibuli, 1/2 zelené papriky, 100 g lučiny nebo žervé, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, šťávu z 1 citronu a 1 avokádo.
Tradice praví, že kdo na Nový rok bude jíst čočku, bude mít po celý rok peníze. Nebudeme nic pokoušet, a proto si jí na Nový rok uděláme také. Připravíme si na ni: 300 g čočky (jakékoliv barvy), 3 lžíce oleje, 2 cibule, 4 bobkové list, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, vývar nebo vodu a umeocet (popř. klasický ocet a sůl)
Před každou oslavou, kde budeme holdovat alkoholu, bychom si měli dát něco tučného či mastného, aby ranní kocoviny nebyly tak strašné. Ovarové koleno je přesně to, co by každý měl snís pokud se chystá na silvestrovskou oslavu. Pojďme tedy na jeho přípravu.