Jednoduché

Vyberte si z 907 receptů

28 prosince., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Sýrové sušenky

250 g chedarru, goudy nebo ementaleru, 250 g másla, 250 g hladké mouky, 2 vejce, grilovací a provensálské koření (hrubozrnná sůl a kmín), lněná či jiná semínka
Číst dále »

Naložené sýry

1/2 litru olivového oleje, trochu červené papriky, zelené bylinky (např. pažitka), 1 lžíce celého pepře, 3 stroužky česneku, 600 g sýrů podle chuti (romadúr, balkánský sýr, korbáčik, parenicu, hermelín…), 2 feferonky
Číst dále »
22 prosince., 2024
Moučníky nepečené

Mandlová panna cotta

Vánoční cukroví má teď každý, co tedy udělat něco jiného? Třeba jednoduchou a přitom luxusní mandlovou panna cottu! Připravíme si na ni: 250 g smetany na šlehání, 200 ml mandlového nápoje (doporučujeme COOP Premium), 50 g třtinového cukru, 50 g mandlové mouky (nebo rozmixovaných mandlí), 3 plátky želatiny, karamelový sirup a nastrouhanou čokoládu.
Číst dále »

Dietní bramborový salát

700g brambor, 1 mrkev, 1 cibule, 1 plechovka sterilovaného hrášku, 300 ml bílého jogurtu, 1 lžíce plnotučné hořčice, celer, pepř, citron, sůl
Číst dále »

Hrachová polévka

1/2 kg hrachu, 1 a 1/2 l vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 200 g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 l vývaru, sůl, pepř, majoránka, máslo, bílé pečivo (na kostičky)
Číst dále »

Hrášková polévka

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme na kolečka. Na másle si zpěníme nejprve cibuli a po chvíli i pórek. Asi po 5 minutách přidáme hrášek a česnek, také necháme chvilku restovat a poté zalijeme zeleninovým vývarem. Zhruba 4 až 5 minut povaříme (déle ne, jinak hrášek ztratí svou krásně zelenou barvu). Několik hrášků si vyndáme a necháme stranou na ozdobu. Zeleninu s vývarem rozmixujeme ručním mixerem na hladkou polévku a přidáme do ní smetanu. Polévku ochutíme solí a pepřem, nalijeme na talíře a ozdobíme schovanými hrášky. Podáváme s opečenou bagetkou.
Číst dále »
21 prosince., 2024
Polévky teplé

Vánoční rybí polévka

Na rybí vývar: ½ kg rybích kostí, kořenová zelenina (např. 1 mrkev, 1 petržel, kousek celerové bulvy), 1 cibule, 6 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, 5 bobkových lístků, sůl, 2 l vody Do polévky: 1 mrkev, 1 petržel, kousek celerové bulvy, 1 cibule, kousek másla, trochu hladké mouky, 1 a 1/2 l rybího vývaru (viz výše), 200 g rybího masa (popř. jiker nebo mlíčí), trochu strouhaného muškátového oříšku, sůl, mletý pepř, trochu čerstvé zelené petrželky na ozdobu Na kostičky: 1 rohlík nebo kousek bílé veky, 2 stroužky česneku, kousek másla, sůl
Číst dále »

Šuhajdy

Už máte sice napečeno, ale něco by se vám do vaší kolekce vánočního cukroví ještě hodilo? Tak vyzkoušejte šuhajdy! Šuhajdy jsou rychlým nepečeným vánočním cukrovím, které vám nezabere příliš času a přitom je skvělé. Připravíme si na ně: Na čokoládové košíčky: 250 g čokolády na vaření a 130 g rostlinného tuku. Na náplň pak: 100 g rostlinného tuku, 100 g mletých lískových oříšků, 150 g moučkového cukru, 1/2 dl tuzemáku (vyzkoušejte naši značku Marshall), 1/2 dl mléka a mandle nebo kokos na ozdobu.
Číst dále »

Domácí Raffaello kuličky

1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (vyzkoušejte naši značku Ranko), 200 g strouhaného kokosu (doporučujeme strouhaný kokos Dle Gusta), celé oloupané mandle, strouhaný kokos (na obalení kuliček)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky