Jednoduché

Vyberte si z 893 receptů

10 srpna., 0202
Přílohy

Pečené brambory s rozmarýnem

Brambory oloupeme a pokrájíme je na měsíčky. Dáme je do pekáčku, překapeme olivovým olejem a posypeme hrubozrnnou solí. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180° Celsia. Pečeme asi 40 minut dozlatova. Na posledních pár minut přihodíme i nasekaný rozmarýn, aby se krásně rozvoněl, ale nespálil. Dozlatova upečené brambory s rozmarýnem podáváme například k masu.
Číst dále »
0 komentářů

Hovězí guláš s černým pivem

Maso nakrájíme na kostičky a prozatím dáme stranou. Na rozpuštěném sádle osmažíme nakrájenou cibulku (kromě jedné – tu si necháme čerstvou na hotový guláš). Pozor! Je to ta nejdůležitější věc na celém receptu, která pak dává chuť celému jídlu. Cibuli tedy smažíme opravdu dlouho – až půl hodiny. Když je cibulka krásně osmažená, poprášíme jí cukrem a přidáme maso. Zlehka ho osmažíme, aby se zatáhlo. Poprášíme sladkou a pálivou paprikou. Důkladně zamícháme a zalijeme pivem. Pokud se pivo vypaří rychleji než je hotové maso, podlijeme guláš trochou vody. Vaříme tak dlouho dokud se maso krásně nerozpadá. Dochutíme solí a pepřem, přidáme rajčatový protlak a dle potřeby zahustíme chlebem. Na závěr dozdobíme nakrájenou cibulkou. Náš tip: Podáváme například s karlovarským knedlíkem nebo s čerstvě upečeným chlebem
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky