Do řádně vymyté sklenice dáme (do 3/4 objemu) oloupané stroužky česneku, které zalijeme medem. Můžeme přidat i několik kousků hřebíčkového koření. Sklenici uzavřeme, ale nedotáhneme – česnek začne kvasit) a necháme při pokojové teplotě zhruba týden. Poté si každý den dáváme 1 stroužek fermentovaného česneku (jako prevenci), nebo 3 stroužky (při nachlazení/ chřipce).
Sladko slaná kombinace je v poslední době velmi oblíbená a tyto jednoduché preclíčky jsou toho důkazem. Za pár minut vykouzlíte naprosto skvělý snack, který z misky zmizí dřív, než se nadějete!
1 a 1/2 hrnku čočky, 2 litry vody nebo vývaru, 6 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 10 kuliček celého pepře, 4 menší brambory, 1 mrkev, 1 cibule, 100 g slaniny, sůl, ocet, tymián, majoránka a chilli podle chuti
2 brambory, sůl, kmín, 500 g kyselého zelí, 2 l vody nebo vývaru, 2 bobkové listy, asi 10 kuliček celého pepře, kousek másla, 1 větší cibule, 2 klobásy, sůl, 1 lžíce mleté sladké papriky, malé bochníčky chleba (dají se koupit v některých pekařstvích) – počet dle velikosti bochníčků
Tento tradiční korejský pokrm z fermentovaného čínského zelí s chilli a dalšími přísadami má velmi mnoho variant a dělá se nejen v Koreji. V korejské kuchyni se však podává téměř ke každému jídlu.