Na gril nepatří jen maso a zelenina, takové grilované ovoce je třeba naprosto dokonalé! Jeho sladkost vynikne a chutě se znásobí… A co teprve, když ho před grilováním namočíme v tuzemáku, to je pak opravdový gurmánský zážitek pro dospělé, který byste si neměli nechat ujít. Na grilovaný ananas s tuzemákem si připravíme: 1 čerstvý ananas, asi 2 dl tuzemáku (vyzkoušejte náš tuzemák Marshall), 3 lžíce třtinového cukru, kousek másla, trochu našlehané šlehačky a oblíbené oříšky (například kešu nebo piniové ořechy).
Není nad čerstvé domácí koblížky plněné marmeládou, čokoládou či krémem. Ovšem pakliže se nebojíte i originálních a moderních kombinací, vyzkoušejte tuto verzi s banánovým krémem a křupavou karamelovou slaninou. Ačkoliv se propojení těchto chutí může zdát na první pohled velice zvláštní, výsledná chuť vás naprosto ohromí! Budeme potřebovat: Na těsto: 400 g hladké mouky, 40 g cukru krupice, 1 kostku droždí, 100 ml vlažné vody, 50 ml mléka, 2 vejce, 1 lžičku soli, 40 g másla a olej na smažení. Na náplň: 350 ml mléka, 1 velký banán, 5 žloutků, 90 g cukru krupice, 1 lžičku vanilkového extraktu, ¾ hrnku hladké mouky a 2 lžíce kukuřičného škrobu. Navrch pak: 3 lžíce cukru moučka + 1 lžíce vody, ½ hrnku třtinového cukru a 100 g slaniny.
Těsto: 150 g čokolády na vaření, 150 g másla, 300 g hladké mouky, 100 g cukru, 2 vejce Náplň: 50 g másla, 250 g cukru, 250 g lískových oříšků, 250 g vlašských ořechů
V misce si smícháme vejce s mlékem a na pánvi rozehřejeme olej. Do této vaječné směsi namočíme toastové chleby a na rozpáleném oleji je osmažíme z obou stran dozlatova. Po usmažení je necháme odkapat na papírové utěrce. Mezitím si smícháme zakysanou smetanu s troškou cukru a otevřeme Salko karamel. Osmažený toast pokapeme zkaramelizovaným Salkem, přidáme oslazenou zakysanou smetanu, poklademe banány pokrájenými na kolečka a vše posypeme nasekanými oříšky. Ihned podáváme. Poznámka: Salko karamel je již zkaramelizované zahuštěné slazené mléko a nemusíme jej tedy vařit. Stačí otevřít plechovku a máme bez práce sametový a lahodný karamel.
Tento koktejl pocházející z Bermudských ostrovů je opravdu tmavý a bouřlivý. Správně by se měl míchat z rumu Gosling’s Black Seal, ale náš rum Dublon mu také ostudu neudělá. 30 ml rumu Dublon Marshall, 200 ml zázvorového piva, šťáva z půlky limety, led