Recepty veškeré

Vyberte si z 1219 receptů

28 prosince., 2022
Předkrmy a lehká jídla

Lososové chlebíčky

160 až 200 g krémového sýra (vyzkoušejte náš čerstvý smetanový sýr Duko), 2 lžičky citronové šťávy, 1 lžíce kopru (do pomazánky), 1 lžička slitých kaparů, 12 plátků bílé veky (nebo bagety), 180 g uzeného lososa, 1 malá červená cibule, kousky citronu a kousek čerstvého kopru nebo trochu nasekané zelené pažitky (na ozdobu)
Číst dále »
6 prosince., 2022
Nápoje studené

Koktejl z červené řepy a křenu

1 středně velká červená řepa, 1 středně velké jablko, 1 lžička strouhaného křenu, 150 ml vody, citronová šťáva, špetka soli
Číst dále »
6 prosince., 2022
Nápoje studené

Slivovice s medem

1/2 l slivovice (vyzkoušejte naši Švestku Marshall), 1/2 l tekutého medu
Číst dále »
22 listopadu., 2022
Nápoje teplé

Horký nápoj Glögg

Glögg je tradiční švédský horký nápoj, to ale neznamená, že si jej nemůžeme připravit i my v Čechách. Je podobný našemu svařáku a je skvělý na zahřátí. Budeme na něj potřebovat: 750 ml kvalitního červeného vína, 400 ml portského vína, 250 ml vodky, hrst rozinek, hrst nasekaných sušených fíků, šťáva ze dvou pomerančů, 2 badyány, 1 chilli paprička, 1 hřebíček, 3 kardamomy, 2 tyčinky skořice
Číst dále »
19 listopadu., 2022
Domácí výrobky

Domácí vanilkový cukr

1/2 kg krupicového cukru, 1 celý vanilkový lusk
Číst dále »
19 listopadu., 2022
Domácí výrobky

Domácí vanilkový extrakt

1 vanilkový lusk, 2 dl kvalitní vodky (doporučujeme Marshall vodku COOP)
Číst dále »
10 listopadu., 2022
Polévky teplé

Kapustová polévka

250 g kapusty, 2 brambory, 1 větší mrkev, 1 malý celer, 1 středně velká cibule, 5 stroužků česneku, kousek másla, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, mletý pepř, lžička soli, trochu drceného kmínu, trochu citronové šťávy, zelená petrželka
Číst dále »
7 listopadu., 2022
Moučníky pečené

Americké koblížky Donuts

Do mísy nasypeme polohrubou mouku a přidáme k ní moučkový i vanilkový cukr, rozdrobené droždí, špetku soli, mletou skořici a nastrouhanou citronovou kůru. Do mísy rozklepneme také vejce a přilijeme máslo rozpuštěné v teplém mléce. Spojíme do hladkého těsta, které posypeme hladkou moukou a přikryjeme utěrkou. Dáme do tepla zhruba na hodinu vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na přibližně 30 dílů, z každého dílu uděláme bochánek, který rukou trochu zploštíme. Malým kulatým vykrajovátkem uděláme uprostřed díru. Koblížky přikryjeme utěrkou a necháme dalších asi 15 minut v teple dokynout. Pak je smažíme z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova a přebytečný tuk osušíme do papírového ubrousku. V průběhu smažení si připravíme jahodovou polevu: Prosátý moučkový cukr nasypeme do misky a přidáme k němu citronovou šťávu s jahodovou marmeládou a vroucí vodou. Vše utřeme na hladkou polevu. Osmažené a osušené koblížky touto polevou přelijeme a polevu necháme zaschnout. (Pochopitelně můžeme na polevu použít i rozpuštěnou čokoládu.) Koblížky podáváme například s kávou. Poznámka: Donuts nebo donuty (čteme donats či donaty) jsou vlastně podobné našim kynutým koblihám, jen s tím rozdílem, že mají uprostřed otvor a dovnitř se nedává sladká náplň. Hořejší část donutu se často posypává oříšky nebo polévá pudinkem či čokoládou. Donuty jsou dnes […]
Číst dále »
31 října., 2022
Moučníky pečené

Domácí sušenky Oreo

Těsto: 1 vejce, 180 g másla, 300 g hladké mouky, 5 lžic kakaa, 100 g moučkového cukru, 1/2 kypřicího prášku do pečiva Náplň: 1 kelímek měkkého tvarohu, 100 g sušeného mléka, moučkový cukr (podle chuti)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky